Βάρη: Έτσι ακινητοποίησαν τον 24χρονο ληστή οι ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου και γείτονες

Ένας 24χρονος είναι ο ένας από τους τρεις δράστες που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Βάρη, το πρωί της Τετάρτης, αλλά «συνελήφθη» από πολίτη που τους καταδίωξε.

Βάρη: Πολίτης «συνέλαβε» ληστή έπειτα από ένοπλο «χτύπημα» σε κοσμηματοπωλείο

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 24χρονος μαζί με έναν συνεργό του, εισέβαλαν στο κατάστημα φορώντας υγειονομικές μάσκες και γάντια. Αφού ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν κασετίνες με κοσμήματα από το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια βγήκαν από το μαγαζί όπου τους περίμενε ο τρίτος συνεργός, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου με την συνδρομή και περιοίκων, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 24χρονο, ο οποίος συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε μέρος των κλοπιμαίων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 11-1-2023 στη Βάρη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 24χρονος ημεδαπός για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πρωινές ώρες της 11-1-2023 στην περιοχή της Βάρης, ο 24χρονος από κοινού με το δεύτερο μέλος της συμμορίας, φορώντας υγειονομικές μάσκες και γάντια, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού τους ιδιοκτήτες (άνδρας και γυναίκα) και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο κασετίνες με κοσμήματα.

Ακολούθως τα τοποθέτησαν σε σακίδιο και σακούλα και εξήλθαν, με το τρίτο μέλος της συμμορίας να υποστηρίζει τη δράση τους εξωτερικά του καταστήματος, κατοπτεύοντας το χώρο.

Οι παθόντες-ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου με τη συνδρομή περιοίκων απέτρεψαν τη διαφυγή του 24χρονου με τους προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να προχωρούν στη δέσμευσή τους.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, η οποία επελήφθη προανακριτικά. Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω σύστησαν συμμορία με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και καλά οργανωμένο σχέδιο, με σκοπό τη διάπραξη ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Βάρης.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο με μέρος των κλοπιμαίων.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ