Τρόποι για να κόψεις το κάπνισμα

Τρόποι για να κόψεις το κάπνισμα

Η δημιουργία ενός κατάλληλου προγράμματος για εσάς είναι το μυστικό για να εγκαταλείψετε το κάπνισμα. Το κατάλληλο πρόγραμμα σας δίνει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια στη διακοπή του καπνίσματος.

Εάν είστε ένας από τους πολλούς καπνιστές και άλλους χρήστες του καπνού, ξέρετε ότι πρέπει να σταματήσετε. Απλά δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε. Η δημιουργία ενός πλάνου- σχεδίου διακοπής του καπνίσματος,  μπορεί να αυξήσει  τις πιθανότητές σας. Το πρόγραμμα σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις φυσικές και συναισθηματικές καταστάσεις, ζητήματα που προκύπτουν συχνά όταν σταματήσετε το κάπνισμα.

Οδηγός Δράσης

Η επιλογή της ημέρας για την εγκατάλειψη

Σίγουρα, μπορεί να είστε σε θέση να απαριθμήσετε πολλούς λόγους για να σταματήσετε το κάπνισμα, όπως τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το κάπνισμα, το κοινωνικό στίγμα, η δαπάνη ή η πίεση από τους αγαπημένους. Αλλά μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πότε είστε έτοιμοι να σταματήσετε  το κάπνισμα. Μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο να σκέφτεστε τη διακοπή του καπνίσματος πριν  να είστε έτοιμοι να το κάνετε πραγματικότητα. Εάν σκέφτεστε για την εγκατάλειψη, προχωρήστε, αποφασίστε μια συγκεκριμένη μέρα  – κλείσετε την ημέρα σας – και στη συνέχεια το σχέδιο για αυτό.

Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ημέρα μέσα στον επόμενο μήνα . Μην ορίζετε την ημέρα σας πάρα πολύ μακριά στο μέλλον, γιατί  μπορείτε να το βρείτε δύσκολο να το ακολουθήσετε. Έχοντας μια μέρα στο μυαλό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για το τι πρέπει να περιμένετε και να φανεί χρήσιμη υποστήριξη. Διαλέξτε μια τυχαία μέρα και όχι μια μέρα που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς, όπως γενέθλια, διακοπές ή μια ημέρα της εβδομάδας που είναι κατά κανόνα λιγότερο αγχωτικό για σας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ