Τρόμος για ζευγάρι στου Φιλοπάππου – Ανήλικοι τους χτύπησαν και τους λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού

Δύο ανήλικους, που κατηγορούνται για ληστεία με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη έναν συνεργό τους που αναζητείται, φέρονται ως οι δράστες ληστείας σε βάρος ενός ζευγαριού, στον Λόφο Φιλοπάππου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ανήλικοι Έλληνες και ο συνεργός τους φέρονται να προσέγγισαν το νεαρό ζευγάρι στον Λόφο Φιλοπάππου, το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Αφού τους απείλησαν με μαχαίρι και τους χτύπησαν, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα και προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό του τηλέφωνο. Εκείνος, όμως, αντιστάθηκε. Τότε, οι δράστες τον γρονθοκόπησαν, πήραν ένα ασύρματο ακουστικό που είχε μαζί του και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν το μαχαίρι στο σημείο. Το όπλο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, ενώ έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κατάφεραν να βρουν τον 14χρονο και τον 15χρονο στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά οι δύο ανήλικοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου στη συνέχεια αναγνωρίσθηκαν ως δράστες της συγκεκριμένης ληστείας και συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι ο 14χρονος είχε στην κατοχή του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ο 15χρονος ένα πολυεργαλείο χειρός με λεπίδα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 25- 3-2022 στο κέντρο της Αθήνας, δύο (2) ανήλικοι (14 και 15 ετών) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Αναζητείται συνεργός τους.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 25-3-2022 στο Λόφο Φιλοπάππου, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι προσέγγισαν δύο (2) νεαρούς ημεδαπούς (άνδρα και γυναίκα) και με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τον άνδρα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο, πλην όμως αυτός αντιστάθηκε και τότε οι κατηγορούμενοι γρονθοκοπώντας τον, του αφαίρεσαν ασύρματο ακουστικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες απέρριψαν στο σημείο το μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Κατόπιν αναζητήσεων, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), εντόπισαν τους δύο (2) ανήλικους στο κέντρο της Αθήνας και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου αναγνωρίσθηκαν ως δράστες της προαναφερόμενης ληστείας και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι και του 15χρονου πολυεργαλείο χειρός με λεπίδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ