Θεσσαλονίκη: «Κατηγορούμαι άδικα» λέει ο πατέρας που φέρεται να βίαζε φίλες των παιδιών του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη κάθεται σήμερα ένας πολύτεκνος πατέρας ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τέσσερα ανήλικα κορίτσια, που ήταν φίλες των παιδιών του.

Κατηγορείται για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

«Κατηγορούμαι άδικα. Δεν έχω κάνει καμία από αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr και σήμερα αθώος.

«Η κόρη μου, δεν θέλει να μιλάει με κανέναν άνδρα. Τρέμει ολόκληρη»

Η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, η οποία είναι η μητέρα ενός κοριτσιού που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το παιδί της όταν ξεκίνησε να της λέει τι ακριβώς συνέβαινε, το σώμα του έτρεμε ολόκληρο.

«Η κόρη μου, μου είπε πως ο κατηγορούμενος την πείραζε, την ενοχλούσε και την άγγιζε στο σώμα. Δεν αισθανόταν καθόλου καλά το παιδί όταν μου τα έλεγε».

Μάλιστα, η μητέρα είχε ενημερώσει την μικρή κόρη της για τους κινδύνους που υπάρχουν. «Της είχα πει να προσέχει. Να μην αφήνει κανέναν να την αγγίζει, πόσω μάλλον σε ευαίσθητα σημεία και στα εσώρουχα. Προσπάθησα να μείνω όσο ψύχραιμη γινόταν, όταν άκουσα αυτά που είχαν συμβεί με τον κατηγορούμενο».

Στη συνέχεια η μάρτυρας κατέθεσε ακριβώς τα λόγια του παιδιού της, καθώς και κάποια γεγονότα που είχαν σημειωθεί ανάμεσα στην κόρη της και τον κατηγορούμενο.

«Όλα άρχισαν όταν η μικρή ήταν 6μιση χρονών. Η πρώτη φορά που ο άνδρας παρενόχλησε το παιδί, ήταν όταν βρισκόταν σπίτι του και είχε βραχεί, ήθελε να αλλάξει ρούχα. Ρώτησε την Μαρία, τη φίλη της και κόρη του κατηγορούμενου, τι μπορεί να κάνει, και η Μαρία της είπε να πάει στον μπαμπά της (τον φερόμενο δράστη) για να της δώσει ρούχα. Αντί να γίνει αυτό, η κόρη μου, μου είπε πως στέγνωσε με το πιστολάκι τα ρούχα της και την ακουμπούσε στο σώμα της.

Έβαλε τα χέρια του στο στήθος της και την φιλούσε στο στόμα με την γλώσσα του. Αυτό γινόταν για 5 χρόνια. Έλεγε πως έτσι της δείχνει την αγάπη του, και πως δεν είναι κάτι κακό».

Συμπλήρωσε πως το παιδί της ταράζεται όταν προσπαθεί η μάρτυρας να μιλήσει για αυτό το θέμα.

«Δυσκολεύεται να μου πει πως έγιναν όλα τα πράγματα. Δεν θέλει να επικοινωνεί με κανέναν άνδρα, δεν τους εμπιστεύεται, δεν τους μιλάει καν, αν και ακόμα είναι πολύ μικρή».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα άρχισαν, όταν μητέρα ανήλικης υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος κρατείται από τον Οκτώβριο του 2021 στις φυλακές Γρεβενών.

Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε με την οικογένειά του σε προάστιο της Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις ανήλικες επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου, από το 2015 έως το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του.

Τα τρία κορίτσια (γεννημένα το 2010 και το 2009) διατηρούσαν φιλική σχέση με την ανήλικη κόρη του, ενώ το τέταρτο κορίτσι (γεννημένο το 2006), ήταν φίλη του ενός γιού του και συμμαθήτρια του άλλου του γιού.

Οι πράξεις φέρονται πως τελέστηκαν κατ’ εξακολούθηση στις ανήλικες, το επίδικο χρονικό διάστημα, ακόμη κι όταν τα δικά του παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι ή απουσίαζαν προσωρινά.

Από την προκαταρκτική ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη που έγινε στις τέσσερις ανήλικες, προέκυψε ότι τα όσα αποκάλυψαν είναι πραγματικά περιστατικά και δεν οφείλονται σε επιδίωξη κάποιου οφέλους ή σε άλλους λόγους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ