Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Από τον Βόλο είχε ξεκινήσει το τουριστικό λεωφορείο

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για το λεωφορείο που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες και ενεπλάκη σε τροχαίο, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα ένας επιβάτης να χάσει τη ζωή του και πολλοί να τραυματιστούν.

Ρουμανία: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο – Συγκλονιστικές εικόνες με τους εγκλωβισμένους επιβάτες

Σύμφωνα με το voria.gr, το τουριστικό πούλμαν είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο του από τον Βόλο, στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι επιβάτες συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικη εκδρομή, την οποία οργάνωσε τουριστικό πρακτορείο με έδρα την Λάρισα. Οι περισσότεροι από τους εκδρομείς είναι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ρουμανία: Αυτός είναι ο υπόγειος δρόμος που έγινε το τροχαίο δυστύχημα – Φορτηγό είχε γκρεμίσει την ίδια πινακίδα πριν από 3 μήνες

Πληροφορίες της ιστοσελίδας, αναφέρουν ότι το λεωφορείο έκανε δύο στάσεις, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπου επιβιβάστηκαν άτομα με τελικό προορισμό την ρουμανική πρωτεύουσα.

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι από Λάρισα και Θεσσαλονίκη και λιγότεροι από τον Βόλο.

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με Έλληνες τουρίστες – Ένας νεκρός – Οι πρώτες εικόνες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 6 άτομα επιβιβάστηκαν από τον Βόλο, 24 από την Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη περίοδο, τουριστικά γραφεία οργανώνουν δεκάδες οδικές εκδρομές προς τον συγκεκριμένο προορισμό, ο οποίος θεωρείται οικονομικά προσιτός και ως εκ τούτου δημοφιλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Ένας επιβάτης είναι νεκρός, ενώ τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ