Φολέγανδρος: Ισόβια στον 30χρονο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς – Ξέσπασαν σε κλάματα συγγενείς και φίλοι της

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Σύρου στον 30χρονο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου στη Φολέγανδρο, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του 30χρονου για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, το έγκλημα διαπράχθηκε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς).

Φολέγανδρος: Απαρηγόρητοι στην δίκη οι γονείς της Γαρυφαλλιάς – Στο πλευρό τους η Ιωάννα Παλαιοσπύρου

Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του δράστη και της άτυχης Γαρυφαλλιάς ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα, ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έγινε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε πάλη μεταξύ του 30χρονου και της άτυχης κοπέλας.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του, κάποιο σοβαρό ψυχικό επεισόδιο.

Φολέγανδρος – Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Η “συγγνώμη” του δράστη δεν δείχνει μετάνοια – ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Στο άκουσμα της απόφασης, η οικογένεια και οι φίλοι της άτυχης Γαρυφαλλιάς ξέσπασαν σε λυγμούς και κλάματα, ενώ έγιναν όλοι μαζί μια αγκαλιά, καθώς ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έδειχναν ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, αφού η Γαρυφαλλιά τους δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω.

Τις επέμενες ημέρες ο δράστης της δολοφονίας θα αναχωρήσει φρουρούμενος από την Σύρο, προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ