Φολέγανδρος: Απαρηγόρητοι στην δίκη οι γονείς της Γαρυφαλλιάς – Στο πλευρό τους η Ιωάννα Παλαιοσπύρου

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στην Σύρο η δίκη για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, από τον σύντροφό της, στη Φολέγανδρο, το 2021. Δίπλα στους απαρηγόρητους γονείς του θύματος, βρέθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία ταξίδεψε στο νησί για να τους συμπαρασταθεί.

Ο 30χρονος σύντροφος της Γαρυφαλιάς , ο οποίος έχει ομολογήσει τη γυναικοκτονία, στη Φολέγανδρο, όπου έκαναν διακοπές το 2020, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την πρόταση της εισαγγελίας, είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του. Έξω από το δικαστήριο η οικογένειά του σύσσωμη του συμπαραστάθηκε, γεγονός που προκάλεσε την οργή στην οικογένεια του θύματός του, της Γαρυφαλλιάς.

Απαρηγόρητοι οι γονείς της Γαρυφαλλιάς

Οι συγγενείς και οι φίλοι της κοπέλας που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε δηλώνοντας τη συμπαράστασή της και η Ιωάννα Παλαιοσπύρου.

Φολέγανδρος Ιωάννα Παλιοσπύρου Φολέγανδρος Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η οργή του πατέρα της Γαρυφαλλιάς: «Ήθελα να τον πιάσω από τον λαιμό και να τον πνίξω»

«Χάσαμε το κορίτσι μας χωρίς λόγο, γιατί χάλασε η φάση. Το ξαναζούμε από την αρχή. Την δολοφονία της. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, θέλουμε παραδειγματική του τιμωρία» δηλώνει ο πατέρας της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς.

«Να μην βγούνε ποτέ αυτοί έξω ελεύθεροι, γιατί είναι αδικία. Είναι προσβολή για τον πόνο μας και το παιδί που χάσαμε. Την περασμένη εβδομάδα τον είδα (σ.σ. τον δράστη) στο δικαστήριο με κουστούμι και με ζελέ στα μαλλιά και ήθελα να τον πιάσω από τον λαιμό και να τον πνίξω» είπε οργισμένος ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς έξω από το δικαστήριο

Κατέθεσαν οι γονείς και τα τρία αδέρφια της Γαρυφαλλιάς

Η ακροαματική διαδικασία περιελάβανε καταθέσεις μαρτύρων όπως η μητέρα και ο πατέρας της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, τα τρία παιδιά και ο ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκας.

Πλην του Ιατροδικαστή, ο οποίος εξήγησε σύμφωνα με τον ίδιο και τις διαπιστώσεις του, το πώς πιθανότητα έγινε η αποτρόπαια πράξη, στάθηκαν στη σχέση του κατηγορούμενου και της Γαρυφαλλιάς και το αν είχαν διαπιστώσει περίεργη στάση στη σχέση τους.

Επίσης ειπώθηκε από τη μικρή αδελφή ότι η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο κατηγορούμενος την παρακολουθούσε και την είχε ρωτήσει αν γίνεται να παρακολουθείτε κάποιος μπαίνοντας σε κοινό Wi-fi.

H δίκη ξεκίνησε κανονικά με τις καταθέσεις της πρώτης ημέρας. Μάλιστα προς το τέλος υπήρξε ένταση όταν μετά από μια τοποθέτηση του συνηγόρου του κατηγορουμένου, ο μεγάλος αδερφός της Γαρυφαλιάς αντέδρασε και προσπάθησε να κινηθεί προς το μέρος του, αλλά τον απομάκρυναν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, το δικαστήριο ενημέρωσε τον αδερφό του θύματος ότι θα πρέπει να παραμείνει εκτός της δικαστικής αίθουσας και δε θα παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία, μέχρι νεοτέρας.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ