Φολέγανδρος – Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Η “συγγνώμη” του δράστη δεν δείχνει μετάνοια – ΒΙΝΤΕΟ

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ξεκινάει στην Σύρο, η πολύκροτη δίκη για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Φολέγανδρο.

Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, του κοριτσιού που δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της το καλοκαίρι του 2021 σε διακοπές τους στη Φολέγανδρο, παλεύει με δύναμη και αξιοπρέπεια να διαχειριστεί όχι μόνο την απώλειά της, αλλά και την δεύτερη φορά που αναμένεται να δολοφονηθεί και πάλι, αυτή τη φορά μέσα στην δικαστική αίθουσα.

«Είδα ένα σκουλήκι που απλά το προσπερνάς. Και αυτήν την απέχθεια ένιωσα και για τους δικούς του ανθρώπους που ήταν απέξω. Μπαίνεις σε μια αίθουσα που δολοφονείται ξανά το παιδί σου, και είναι πάρα πολύ σκληρό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα της άτυχης κοπέλας. Και προσθέτει: «Γιατί δυστυχώς μέσα σε αυτές τις αίθουσες ακούγονται πράγματα για τα παιδιά μας που δεν στέκουν και ουσιαστικά «δικάζονται» τα δικά μας παιδιά, τα θύματα. Εύχομαι να μας δώσει δύναμη η Γαρυφαλλιά να σταθούμε στο ύψος της και να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό».

Κατά την έναρξη της δίκης η οικογένεια του θύματος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Σύρου όπου θα διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη. Η μητέρα του θύματος έχει λάβει συγγνώμες από το δράστη και την οικογένειά του, όμως η στάση που κράτησε – όπως λέει – την περασμένη εβδομάδα κατά την έναρξη της δίκης, την πίκρανε.

«Για μένα η συγγνώμη δεν είναι μια λέξη, είναι συμπεριφορά. Όταν λοιπόν βλέπεις απ’ έξω ενωμένη την οικογένειά του αγκαλιά, οι οποίοι έχουν βάλει αρκετούς δικηγόρους να τον υποστηρίξουν , σε ένα έγκλημα που έχει παραδεχθεί ο ίδιος, είναι πάρα πολύ προκλητικό για εμάς αυτό, και δεν δείχνει καθόλου συγγνώμη και καθόλου μετάνοια», ανέφερε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Ο 30χρονος, ο οποίος αρχικώς είχε επικαλεστεί ψυχιατρικά προβλήματα, τελικά θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διότι σύμφωνα με τον βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, αλλά και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

«Η γραμμή υποστήριξης είναι πολύ προκλητική, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα, είναι και για αυτούς ρατσιστικό. Δηλαδή, όποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα είναι εγκληματίες; Δολοφόνοι;» πρόσθεσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ