Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει τον κροκόδειλο που είναι κρυμμένος στη λίμνη

Αυτή η νέα οπτική ψευδαίσθηση, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου,  αποτελεί και ένα καλό τεστ IQ. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης που ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Εξάλλου, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δει πράγματα ή εικόνες, με εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Μια τέτοια έξυπνη οπτική ψευδαίσθηση είναι η εικόνα μιας λίμνης, μέσα στην οποία κρύβεται ένας κροκόδειλος.

οπτική ψευδαίσθηση

Η ψευδαίσθηση προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να βρουν τον κροκόδειλο στη λίμνη αναφέροντας : «Αυτός ο κροκόδειλος είναι τρομακτικός». Στην φωτογραφία βλέπετε μια λίμνη που περιβάλλεται από δέντρα και πυκνό γρασίδι. Μπορείτε όμως να εντοπίσετε τον κροκόδειλο στην εικόνα; Λέγεται ότι μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να το βρει. Αυτή η εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης είναι απλώς άλλος ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

Προσοχή ακολουθεί spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

Είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσεις τον κροκόδειλο καθώς το ζώο έχει καμουφλαριστεί με το νερό και το γρασίδι της λίμνης.  Αν δεν τα έχετε καταφέρει, τότε θα σας αποκαλύψουμε τη λύση. Ο κροκόδειλος κρύβεται πίσω από το κλαδί ενός δέντρου στην κάτω δεξιά πλευρά της εικόνας.

Σημειώνεται ότι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο εξασκείς τον εγκέφαλό σου με δύσκολους γρίφους, τόσο πιο έξυπνος μπορείς να γίνεις.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ