Τρεις συλλήψεις για σύσταση συμμορίας – Τον κλείδωσαν στο πορτ μπαγκάζ και του ζητούσαν 5.000 ευρώ

Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς πέρασαν την Πέμπτη αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε., έπειτα από την καταγγελία ενός 35χρονου για απόπειρα αρπαγής του.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 38, 47 και 27 ετών κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, εκβίαση, κλοπή και απόπειρα αρπαγής με σκοπό τα λύτρα. Ο 38χρονος συνελήφθη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. δύο αλλοδαποί – ένας 36χρονος και ένας 35χρονος, που είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αθήνα – κατήγγειλαν απόπειρα αρπαγής του δεύτερου, τον οποίο οι συλληφθέντες έβαλαν με τη βία στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που επέβαιναν. Σκοπός τους να τον εξαναγκάσουν να τους δώσει 5.000 ευρώ για να μην βλάψουν τον ίδιο και το κατάστημα του.

Ο 36χρονος κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκαν ο 38χρονος και 47χρονος στο όχημα που ανήκει στον 27χρονο και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -15- ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Επίσης, από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξιχνιάστηκε η περίπτωση εκβίασης που είχαν διαπράξει ο 38χρονος και ο 47χρονος πριν από τρεις μήνες σε βάρος του 36χρονου, απειλώντας τον με όπλο και εξαναγκάζοντας τον να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για να μη βλάψουν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στην Κυψέλη το έτος 2018, σε βάρος του 36χρονου με φερόμενο ως δράστη τον 47χρονο, που τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον σοβαρά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ