“Δύο, ίσως και τρεις, οι δολοφόνοι του Άλκη” – Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και τα βίντεο που “πρόδωσαν” τους συλληφθέντες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, μετά τις νέες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Αυτή τη στιγμή από νομικής πλευράς, ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου – δηλαδή αυτοί που του κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα – ούτε ποιοι είναι από τους συλληφθέντες για την υπόθεση. Την απάντηση στο ερώτημα θα τη δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου συνεχίζεται η εξέταση για αποτυπώματα και dna σε μαχαίρια, ρόπαλα και αυτοκίνητα, καθώς και το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι δολοφόνοι του Άλκη είναι σίγουρα δύο – ίσως και τρεις, από τους 10-12 που συμμετείχαν στη φονική επίθεση. Το γνωρίζουν και μένει αυτό να ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά.

συλλήψεις δολοφονία Άλκη

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι από τα 10-12 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, οι περισσότεροι υποχώρησαν και άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν. Ήταν 2-3 τα άτομα που παρέμειναν, χτυπώντας τον 19χρονο μέχρι να τον σκοτώσουν.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν πολύ δύσκολη, καθώς τα βίντεο που είχαν στη διάθεσή τους δεν ήταν καθαρά. Στο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δεν φαίνονται οι πινακίδες των αυτοκίνητων, όμως στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν, “ξεσκόνισαν” τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και βρήκαν αρκετά βίντεο πριν και μετά τη στιγμή της δολοφονίας του Άλκη.

Αυτό ήταν και το “κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Έτσι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν, μέσω πινακίδων, τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και να τους εντοπίσουν, ενώ από πληροφορίες και μαρτυρίες, βρήκαν και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν πριν από τη δολοφονία του 19χρονου στα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Εκεί, όπως προκύπτει από βίντεο, επέστρεψαν όλοι και μετά τη δολοφονία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι παρέμειναν στα γραφεία του συνδέσμου έως τις 3 τα ξημερώματα και μετά έφυγαν.

δολοφονία Άλκη

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί  φαίνεται να έχουν καταλήξει πως οι δράστες χρησιμοποίησαν τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων το είχαν κρύψει σε πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές. Πρόκειται για το δεύτερο, μαύρο αυτοκίνητο, που φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας, παράνομα, από μονόδρομο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ