Δολοφονία Άλκη: Πού στρέφονται οι έρευνες – Οι νέες πληροφορίες για το θρίλερ με τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τη σύλληψη όλων των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. κινούνται σε πολλαπλές κατευθύνσεις και οι αστυνομικοί ξεσκονίζουν όλα τα βίντεο από κάμερες της περιοχής και αξιολογούν μαρτυρίες που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να σχηματίσουν ακριβή εικόνα για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ και να φτάσουν στα ίχνη όλων των προσώπων που συμμετείχαν στη φονική επίθεση. “Κλειδί” αποτελεί και το κινητό του 23χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους είχε τηλεφωνικές επαφές μετά την επίθεση κατά της παρέας του Άλκη στην περιοχή Χαριλάου, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η εξέταση για αποτυπώματα και dna σε μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Όπως έχει γράψει το enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τουλάχιστον 10 άτομα – οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ – που θεωρεί πως ενεπλάκησαν στη δολοφονία, ενώ φαίνεται να έχει καταλήξει πως οι δράστες χρησιμοποίησαν τρία αυτοκίνητα.

Οι δράστες πάντως είχαν “χαρτογραφήσει” καλά την περιοχή. Δηλαδή, γνώριζαν τους δρόμους διαφυγής, καθώς και πότε θα πρέπει να χωριστούν τα οχήματα που χρησιμοποίησαν. Γνώριζαν επίσης και την ιδιαιτερότητα του σημείου, καθώς σε μαγαζιά των γύρω δρόμων συχνάζουν οπαδοί αντίπαλων ομάδων.

Στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε στο “κάδρο” και ένας 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Αλβανία. Μάλιστα, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα, περνώντας τα σύνορα, με προορισμό την πατρίδα του, περίπου δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, μέλος του συνδέσμου της Θύρας 4 και φίλο του 23χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Άλκη. Στο πόδι του έχει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά. Ο 20χρονος και ο 23χρονος ήταν  συγκατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με μαχαίρι, σε οπαδούς του Άρη το 2019 κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Σημειώνεται πάντως ότι σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει την εμπλοκή του 20χρονου στην επίθεση του 2019, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει ούτε εάν και πότε έχει διαφύγει στην Αλβανία, ούτε εάν έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη. Πρόκειται για ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από επίσημα χείλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 20χρονος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο περιστατικό όμως δεν καταζητείται, καθώς δεν έχει ταυτοποιηθεί, και γι’ αυτό δεν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο 20χρονος μοιάζει με ένα άτομο το οποίο εμφανίζεται σε βίντεο από σημείο κοντά στον τόπο της δολοφονίας, αλλά και σε κοντινή απόσταση στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως πρώτο είχε γράψει το enikos.gr, στον συγκεκριμένο σύνδεσμο είχε βρει “καταφύγιο” ο 23χρονος, μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη και της παρέας του, γι’ αυτό και η αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε στον χώρο δεν ήταν τυχαία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο 23χρονος είχε τα κλειδιά του διαμερίσματος και έσπευσε στα γραφεία του συνδέσμου, όπου και παρέμεινε κρυμμένος για ώρες μετά την άνανδρη επίθεση σε βάρος των νεαρών παιδιών.

Το γεγονός λοιπόν ότι ο 20χρονος φέρεται να εμφανίζεται σε οπτικό υλικό από επίμαχα σημεία, ήταν που έκανε τους αστυνομικούς να τον αναζητήσουν για να καταθέσει.  Τότε, διαπίστωσαν το παρελθόν του, τη δίκη που εκκρεμεί, αλλά και πως είχε…φύγει από τη χώρα. Σημειώνεται πως για την υπόθεση του 2019 δεν του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, καθώς επρόκειτο για πλημμέλημα.

Ερωτηθείς ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αν έχουν βάση οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για το αν υπήρξε διαφυγή 20χρονου, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, στην Αλβανία είπε: “Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ και δεν επιτρέπεται ως προς την πορεία της ανάκρισης. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα, προέβη αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη”.

“Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη” τόνισε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όταν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο, εάν αυτό σημαίνει ότι θα αναζητηθεί μέσω της Ιnterpol, στην περίπτωση που έχει διαφύγει, απάντησε: “Σαφώς, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ