Τραπεζικός και τελωνειακός καταδικάστηκαν για εμπόριο κοκαΐνης

Τραπεζικός και τελωνειακός καταδικάστηκαν για εμπόριο κοκαΐνης

Διευθυντής τραπεζικού καταστήματος και πρώην υπάλληλος σε τελωνείο καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 και 12,5 ετών αντίστοιχα.

Πρώην διευθυντής τραπεζικού καταστήματος της Φλώρινας και πρώην υπάλληλος στο τελωνείο της Νίκης, κάθισαν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα που μετέφερε ποσότητα 123 κιλών κοκαΐνης από τη Βολιβία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την πΓΔΜ.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό, αλλά σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι ποινές τους μειώθηκαν. Πρωτοδίκως είχε επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών στον 45χρονο άλλοτε διευθυντή τράπεζας και κάθειρξη 20,5 ετών στον 53χρονο πρώην τελωνειακό. Πίσω από το φορτίο κρυβόταν πολυμελές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών από τη Σερβία και την ΠΓΔΜ, που ετοιμαζόταν να διοχετεύσει την κοκαΐνη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Εκτός από τους δύο Έλληνες συνελήφθησαν άλλα εννέα μέλη του κυκλώματος στη Σερβία και την ΠΓΔΜ. Τους δύο Έλληνες, που κατηγορούνταν ως συνεργάτες του κυκλώματος επί ελληνικού εδάφους, «έκαψαν» οι τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

Η ναρκωτική ουσία είχε φτάσει το καλοκαίρι του 2011 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατασχέθηκε, κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με γεωργικά μηχανήματα (μηχανήματα επεξεργασίας σόγιας). Το κοντέινερ εντοπίστηκε και παρακολουθούνταν από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).

 

Πηγή: www.patrastimes.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τέξας-Η 10η εκτέλεση θανατοποινίτη για φέτος

Υπόθεση Καρέλι: Φρικτά βασανιστήρια, σύμφωνα με το βούλευμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ