Τράπεζα Θεμάτων: «Αρρυθμίες» ξανά λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης – Σε ποια σχολεία υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα

Σε νέα κυβερνοεπίθεση αποδίδονται τα προβλήματα που καταγράφονται και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων.

Σχολεία: «Έπεσε» και σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας που μετέδωσε η ΕΡΤ1, έχει γίνει κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση όμως το σύστημα είχε «πέσει» ξανά. Προβλήματα έχουν καταγραφεί σε πολλά σχολεία της χώρας μεταξύ των οποίων σε Κερατσίνι, Ηλεία, Κέρκυρα, Κρήτη κ.α. Στην Ηλεία και την Κέρκυρα δε, οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν καθόλου πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων όταν επιχείρησαν να μπουν για να «κληρώσουν» τα θέματα για τις σημερινές εξετάσεις.

Τράπεζα Θεμάτων: «Η πλατφόρμα δέχθηκε επίθεση από χάκερ» – Τι θα γίνει με τους μαθητές που δεν έδωσαν εξετάσεις

Αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα νέα προβλήματα που παρατηρήθηκαν.

Τι είναι το ΕΔΥΤΕ

Το ΕΔΥΤΕ είναι ο τεχνολογικός φορέας, που λειτουργεί χάριν του δημόσιου συμφέροντος και παρέχει δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τράπεζα Θεμάτων: Κανονικά οι ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ´ Λυκείου – Προβλήματα στις εξετάσεις Α’ και Β’ Λυκείου

Είναι υπεύθυνο για την προώθηση και διάδοση των εφαρμογών των δικτυακών και υπολογιστικών τεχνολογιών καθώς και για την προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Υποβοηθά έτσι την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα της χώρας, για την ανάπτυξη της εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας σε θέματα τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπολογιστικών υπηρεσιών.

Το ΕΔΥΤΕ έχει τον κεντρικό ρόλο συντονιστή όλων των ψηφιακών υποδομών για την Παιδεία και την Έρευνα. Με εμπειρία 20 και πλέον ετών στους τομείς των προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής, καθώς και με ισχυρή διεθνή παρουσία, αποτελεί σύμβουλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε θέματα σχεδιασμού προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ