Σχολεία: «Έπεσε» και σήμερα η Τράπεζα Θεμάτων

Προβλήματα καταγράφηκαν και σήμερα με την Τράπεζα Θεμάτων. Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση νωρίς το πρωί όμως το σύστημα είχε “πέσει” ξανά.

Τράπεζα Θεμάτων: «Η πλατφόρμα δέχθηκε επίθεση από χάκερ» – Τι θα γίνει με τους μαθητές που δεν έδωσαν εξετάσεις

Εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά την αναστάτωση της Δευτέρας, αγωνιούν και σήμερα καθώς δίνουν εξετάσεις όλες οι τάξεις του Λυκείου, ενώ για σήμερα έχουν μεταφερθεί και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου που δεν έγιναν χθες.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν από τις 6 το πρωί να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των εξετάσεων, όμως, μάταια.

Τράπεζα Θεμάτων: «Να μην φύγουν οι μαθητές από τα Λύκεια» – Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας μετά τα προβλήματα

Σημειώνεται ότι χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.

Επίσης αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία, ενώ σε ορισμένα και της Γ’ Λυκείου με αποτέλεσμα να γίνουν σήμερα οι εξετάσεις.

“Κακόβουλη επίθεση” στο σύστημα

Στην ανακοίνωσή τους χθες τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφεραν ότι το σύστημα δέχθηκε κακόβουλη διαδικτυακή επίθεση.

«Έγιναν μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες έχουν ως σκοπό να την κάνουν μη λειτουργική. Αυτές οι κατανεμημένες επιθέσεις DDοS αποσκοπούν κακόβουλα να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα. Δεν αποτελούν παραβίαση του συστήματος ούτε είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του και τα δεδομένα του», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα τόνισαν ότι το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα στις εξετάσεις του Λυκείου είναι διαφορετικό από αυτό των Πανελλαδικών εξετάσεων και «δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου τύπου κακόβουλες μαζικές επισκέψεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν χθες, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν χθες, θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν την Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν χθες (αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα), επίσης θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδυ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ