Τραγωδία στον Πειραιά: Ένας νεκρός αστυνομικός από την κατάρρευση τμήματος κτιρίου – Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Τραγωδία στον Πειραιά καθώς ένας αστυνομικός, ο οποίος έκανε μεροκάματο δουλεύοντας σε φορτηγό, πέθανε όταν καταπλακώθηκε από κτίριο που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ήταν ειδικός φρουρός, με καταγωγή από το Ελεύθερο Γρεβενών και υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Την ώρα της κατάρρευσης του κτιρίου πήδηξε στην καρότσα του φορτηγού με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα δομικά υλικά.

Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Νεωρίων στην ακτή Μουτσοπούλου, στο Πασαλιμάνι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει 7 προσαγωγές από τους αστυνομικούς του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, εκ των οποίων 5 εργάτες, ένας οδηγός του φορτηγού και ο εργολάβος.

Σύμφωνα με πηγές, τελικά η προσαγωγή του εργολάβου μετατράπηκε σε σύλληψη.

Τρεις από τους εργάτες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου την ώρα της κατάρρευσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στο κτίριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την ώρα της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη για το κτίριο είχε εκδοθεί άδεια εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας.

Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα καθώς και ομάδα έρευνας και διάσωσης με διασωστικό σκύλο της 1ης ΕΜΑΚ.

Η κατάρρευση του κτιρίου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για τις οποίες σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, υπογραμμίζει σε δήλωσή του πως «πολλοί από εμάς τους υγειονομικούς, τους αστυνομικούς αναγκαζόμαστε να κάνουμε δεύτερη δουλειά για να επιβιώσουμε εξαιτίας των πενιχρών μισθών που λαμβάνουμε. Έτσι σήμερα ένα τέτοιο παλληκάρι, 31 ετών, εν ενεργεία αστυνομικός μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο της Νίκαιας και τελικά έχασε τη ζωή του από κατάρρευση κτιρίου στο Πειραιά που ανακαίνιζαν κάνοντας οικοδομικές εργασίες για το μεροκάματο. Όταν έπεσε η ταράτσα ήταν από κάτω και πήδηξε στο φορτηγάκι να σωθεί αλλά τον καταπλάκωσαν τα μπάζα. Συλλυπητήρια σε γονείς και συναδέλφους του».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει ότι ένας ακόμη εργάτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματίας και άλλοι ελαφρά τραυματίες. «Οι συνάδελφοι κάνουν ότι μπορούν να τους σώσουν», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Το κτίριο πριν την κατάρρευση του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ