Τους παρακολουθούσαν επί ένα μήνα

Τους παρακολουθούσαν επί ένα μήνα

 Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

Κάτω από τη μύτη των αρχών κατάφεραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς να στείλουν το φάκελο βόμβα που είχε στόχο τον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής, καθώς τον τελευταίο μήνα είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση.

Οι αρχές, τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, είχαν εστιάσει την προσοχή τους,  στους δύο 30χρονους, μόνιμους κάτοικους Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο enikos.gr, είχαν συναντηθεί πολλές φορές εκτός της συμπρωτεύουσας. Τα περισσότερα “ραντεβού” γίνονταν σε ένα σκοπευτήριο έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν γίνει κυριολεκτικά η σκιά τους, ο ένας εξ αυτών κατάφερε να επισκεφθεί την Καβάλα και να αγοράσει φακέλους από κατάστημα των ΕΛΤΑ το οποίο δεν διαθέτει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Κατασκεύασαν λοιπόν τον φάκελο “βόμβα” και τον έστειλαν στην Αθήνα μέσω ενός ταχυφαγείου το οποίο είχε σύμβαση με τα ΕΛΤΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, χρησιμοποίησαν για διακόπτη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού ένα τραπουλόχαρτο.

Η συνέχεια είναι γνωστή με το παγιδευμένο δέμα να καταλήγει στο Κρυονέρι στις 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ και να εξουδετερώνεται από τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

 

Το χρονικό της σύλληψης

Το βράδυ της Πέμπτης, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, είδαν τον 30χρονο (που πήγε στα ΕΛΤΑ Καβάλας) να φεύγει από το σπίτι του στη Σταυρούπολη και κατευθύνεται στο κέντρο της πόλης καταλήγοντας σε ένα internet cafe. Από το συγκεκριμένο μέρος, φέρεται να έστειλε σε γνωστό ιστότοπο την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την αποστολή του δέματος-βόμβα.

Μόλις πληροφορήθηκαν ότι η προκήρυξη είναι στον «αέρα», προσήγαγαν τον 30χρονο. Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, βρέθηκε το χειρόγραφο της προκήρυξης, κομμένο σε 49 κομμάτια. Σημειώνεται ότι σε αυτό υπήρχαν δύο διαφορετικοί γραφικοί χαρακτήρες, με τις αρχές να θεωρούν ότι το κείμενο γράφτηκε και από τους δύο συλληφθέντες.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, που συνελήφθη στην κατάληψη του ΝΑΔΙΡ, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, παλιός γνώριμος των αρχών και είχε προσαχθεί για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, έδινε συχνά το “παρών” στις ακροαματικές διαδικασίες με κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.  Πάντως, οι αρχές θεωρούν ότι ο δεύτερος συλληφθείς “στρατολογήθηκε” πριν από λίγους μήνες.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ