Τούρκοι λιμενικοί συνέλαβαν έξι Έλληνες ψαράδες ανοιχτά της Χίου

Σε περιπέτειες μπήκαν έξι ψαράδες στη Χίο όταν χθες το μεσημέρι αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο σκάφος «ΜΙΑ» και να βγουν στα ανοιχτά για να ψαρέψουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, πρόκειται για πέντε  Έλληνες και έναν Ελληνοαμερικανό, στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο σκάφος. Το περιστατικό συνέβη ενώ το σκάφος έπλεε κοντά στη νησίδα Πάσπαργο. Κατά τον έλεγχο από την Τουρκική Ακτοφυλακή τους ζητήθηκαν οι ταυτότητες τους αλλά μόνο οι δύο από τους τέσσερις τις είχαν μαζί τους.

Οι Τούρκοι λιμενικοί τους οδήγησαν στο Τσεσμέ και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών καθώς θεωρούσαν ότι οι πέντε Έλληνες ήταν μετανάστες και ο ιδιοκτήτης του σκάφους ο διακινητής.

Η περιπέτειά τους έλαβε τέλος όταν η σύζυγος του ενός έστειλε τις ταυτότητές τους στην Τουρκία με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να επιστρέψουν από τη Σμύρνη στη Χίο.

«Είναι όλοι τους καλά. Μέχρι το απόγευμα θα τους έχουν αφήσει να επιστρέψουν στο νησί. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν. Μεσολάβησε μέχρι και η Πρεσβεία της Αμερικής και όλα τακτοποιήθηκαν», ανέφερε η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκάφους. 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία Αίγινας – Η μοιραία λάντζα στον βυθό της θάλασσας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ