Το ΣΔΟΕ “ξεσκονίζει” το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΣΔΟΕ “ξεσκονίζει” το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος ύστερα από καταγγελία για παράνομες προσλήψεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος , όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr.

Ανέθεσε την έρευνα στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ που καλείται να διακριβώσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων που θα συντάξουν σχετικό πόρισμα.

Προηγήθηκε επιστολή της επιτροπής εργαζομένων του ΚΘΒΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα που κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. Οι εργαζόμενοι παρουσιάζουν μια εικόνα διαφθοράς καταγγέλλοντας ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο, την πρόεδρο Μένη Λυσαρίδη και τα μέλη του ΔΣ του ΚΘΒΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις ηθοποιών για τη λειτουργία του θεάτρου επειδή το προηγούμενο χρονικό διάστημα η διοίκηση του ΚΘΒΕ προσέλαβε διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό το οποίο βαπτίστηκε “καλλιτεχνικό”»,  ενώ «οι συμβάσεις των ίδιων εργαζομένων ανανεώθηκαν και πέραν του 18μήνου. Έτσι δημιουργήθηκαν χρέη ύψους 6 εκατ. ευρώ».

«Μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις. Η διοίκηση του ΚΘΒΕ απέκρυψε την μείωση των μισθών. Έγιναν ασύστολες δαπάνες», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ζητώντας αναδιαμόρφωση του προϋπολογισμού, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που αφορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Απάντηση ΚΘΒΕ

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΚΘΒΕ τονίζει ότι μέχρι αυτή τη στιγμή  δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση. «Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε γνωστό ότι στο Κρατικό Θέατρο δεν υπάρχει καμία ‘‘επιτροπή εργαζομένων’’, υπάρχουν μόνο επώνυμα σωματεία: το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ