“Το δαχτυλίδι του Θεού”

“Το δαχτυλίδι του Θεού”

 

Την πρώτη του συγγραφική δουλειά με τίτλο «Το Δαχτυλίδι του Θεού» παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο δημοσιογράφος, λογογράφος και στρατηγικός αναλυτής, Ηλίας Θεοφύλακτος. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου και όπως επισήμαναν όλοι οι ομιλητές που το παρουσίασαν, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα μυθιστορήματα του Νταν Μπράουν. 

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως εάν ήμασταν στην Αμερική θα μπορούσε να γίνει μια τεράστια ταινία» τόνισε ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης αναφερόμενος τόσο στο σεναριακό ύφος του βιβλίου όσο και στην καταιγιστική πλοκή του που τον κράτησε πολλά βράδια άυπνο.

 Ο συντονιστής του πάνελ,  δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης, αναφέρθηκε εκτενώς στο βιβλίο «με την εντυπωσιακή πλοκή» και ρώτησε τον συγγραφέα του, «γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο;». Όπως απάντησε ο Ηλίας Θεοφύλακτος «η λογοτεχνία πάντοτε ασκούσε πάνω μου μια παράξενη έλξη. Σαν μια ωραία γυναίκα που την κοιτάζει σαν ηλίθιος μέχρι να πας να της μιλήσεις. Αποφάσισα να ενδώσω στην πρόκληση, να φύγω από το εφήμερο και να δοκιμάσω τα όρια της φαντασίας μου».

 Κεντρικός ήρωας στο μυθιστόρημα «Το Δαχτυλίδι του Θεού» είναι ο Άγγελος Κομνηνός, και όπως εύστοχα παρατήρησε ο συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης, πολλά στοιχεία της προσωπικότητας του Ηλία Θεοφύλακτου είναι δανεισμένα στον Άγγελο Κομνηνό. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στην πλοκή του βιβλίου, που έχει μια «αχαλίνωτη ροπή προς τους γρίφους και το μυστήριο» αλλά και στην σχέση πατέρα και γιου που υπάρχει μέσα στο βιβλίο.

 

Ο Ηλίας Θεοφύλακτος γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά και σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κατείχε διευθυντικές θέσεις σε εφημερίδες και περιοδικά.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ασχολήθηκε κυρίως με τη μαζική επικοινωνία και τη στρατηγική ανάλυση, ζώντας ανάμεσα στην Αθήνα και στη Μόσχα. Δούλεψε ως πολιτικός σύμβουλος και λογογράφος, διηύθυνε εκλογικές και ενημερωτικές καμπάνιες, εκπόνησε γεωστρατηγικές μελέτες, οργάνωσε διεθνή συνέδρια, σχεδίασε πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ δημιούργησε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα Επικοινωνίας.

Το μυθιστόρημα «Το δαχτυλίδι του Θεού» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό εγχείρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ARMA. Για περισσότερες πληροφορίες και αποσπάσματα επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του βιβλίου στο Facebook.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ