Το αντίο της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου στον Νίκο Τριανταφυλλίδη

«Σ’ ευχαριστούμε, Νίκο, που με γενναιοδωρία μοιράστηκες μαζί μας το σπάνιο ήθος και το πάθος σου για το σινεμά». Με αυτά τα λόγια η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) αποχαιρετά τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, που κηδεύεται αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 14:00, από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

«Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης υπήρξε ένας από τους πιο αξιόλογους σκηνοθέτες της γενιάς του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΠΕΚ, με βαθιά συγκίνηση για την απώλεια του αγαπητού και ταλαντούχου καλλιτέχνη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 49 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

«Ασυμβίβαστος και ρηξικέλευθος, έφτιαξε με πάθος ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που αποτύπωσαν την ιδιαίτερη προσωπική του ματιά και δημιούργησαν τη δική τους κινηματογραφική μυθολογία. Από το Gagarin μέχρι το Cult Φεστιβάλ, έστρεψε το βλέμμα του σε κάθε αυθεντική έκφραση της ανυπέρβλητης τέχνης της καθημερινής ζωής, δίνοντας βήμα σε κάθε λογής αποσυνάγωγους “Αισθηματίες”. Φανατικός Παοκτζής, θέλησε η τελευταία του πινελιά να είναι για την αγαπημένη του ομάδα. Με τον ίδιο έντονο αλλά έντιμο τρόπο, όταν καταπιάστηκε με τα κοινά, υπερασπίστηκε χωρίς καμία ιδιοτέλεια τις αρχές και τα πιστεύω του για την πρόοδο του ελληνικού κινηματογράφου, ως πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ)», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Μοχάμεντ Άλι που προσυπέγραψε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης

Δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης στον Χάρρυ Κλυνν για το θάνατο του γιου του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ