Το… αδιαχώρητο στους δρόμους της Αττικής – Ποια είναι η ημέρα με την περισσότερη κίνηση

Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αττικής. Το αδιαχώρητο δημιουργείται σε καθημερινή βάση στους δρόμους της πρωτεύουσας τις φετινές γιορτές.

Μάλιστα, πέραν της αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται παραδοσιακά κατά το διάστημα των Χριστουγέννων, η φετινή χρονιά φαίνεται ότι εμφανίζει ορισμένες ιδιαιτερότητες.

Οι συγκοινωνιολόγοι αποδίδουν την αυξημένη κίνηση στο γεγονός ότι τα περσινά Χριστούγεννα βρήκαν τη χώρα σε συνθήκες περιορισμών στις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει μεγαλύτερη ανάγκη να κινηθεί φέτος.

Η πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, επίσης οδήγησε πλειάδα δικυκλιστών στα ΙΧ τους, προκαλώντας πρόσθετη επιβάρυνση στους δρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία, σύμφωνα με την «Καθημερινή» κάνουν λόγο για επιβάρυνση της κίνησης τα απογεύματα των Σαββατοκύριακων, ενώ συνολικά παρατηρείται διόγκωση τις απογευματινές ώρες αιχμής και τις καθημερινές.

κίνηση

Για πρώτη φορά μάλιστα η ημέρα της εβδομάδας με την περισσότερη κίνηση είναι η Τρίτη το απόγευμα, όπως καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, παρότι μέχρι πρότινος τη χειρότερη συγκοινωνιακή εικόνα συναντούσε κάποιος τη Δευτέρα το πρωί.

Σημαντική επιβάρυνση παρατηρείται στις λεωφόρους Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Σταδίου και Ακαδημίας, καθώς προσφέρουν δίοδο προς το Σύνταγμα.

Στο χριστουγεννιάτικο τοπίο έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη επανεμφάνιση του Δακτυλίου που έχει τροποποιήσει την κυκλοφοριακή εικόνα της πόλης.

Η εικόνα των πρώτων ημερών εφαρμογής του Δακτυλίου φαίνεται ότι παραμένει, αφού το κέντρο της Αθήνας εμφανίζει καλύτερες συγκοινωνιακές συνθήκες σε σύγκριση με την προ Δακτυλίου περίοδο, αλλά οι δρόμοι που τον περικλείουν μοιάζουν με… ζούγκλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ