Το αδιαχώρητο στα χιονοδρομικά κέντρα το Σαββατοκύριακο

«Βούλιαξαν» από κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να επισκεφτούν τις χιονισμένες βουνοπλαγιές και να κάνουν τα αγαπημένα τους σπορ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας είναι καλυμμένο με χιόνι, ενώ ήδη λειτουργούν και τα 18 χιονοδρομικά της χώρας.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, «άσπρη μέρα» είδαν και οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού. «Επιτέλους η πρώτη Κυριακή που δουλεύουμε σε πλήρη λειτουργία το χιονοδρομικό και είναι 29 Ιανουαρίου. Εχουμε παρα πολύ κόσμο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου, Θοδωρής Χρονόπουλος.

Πολλά εκατοστά χιονιού έπεσαν και στη Βασιλίτσα. Μάλιστα, το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προσέλκυσε λάτρεις του βουνού απ’ όλη τη χώρα. Ο προϊστάμενος του χιονοδρομικού, Νίκος Μπουλουρίγκας ανέφερε τα εξής: «Νομίζω ξεπεράσαμε τα περσινά δεδομένα. Έχουμε πάρα πολύ χιόνι, σχεδόν 1 μέτρο».

«Το Ανήλιο είναι το καλύτερο family friendly ski resort στην Ελλάδα», είπε επισκέπτης του χιονοδρομικού κέντρου στο Ανήλιο Μετσόβου.

«Χαράς ευαγγέλια» και στον Χελμό μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις. «Ήταν η πρώτη μέρα κατά την οποία έχουμε πλήρη λειτουργία του χιονοδρομικού. Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 65 ευρώ για πλήρη χρήση αναβατήρων», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Αλέξης Άγριος, Γενικός Διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ