Τήνος: Ξεσπά ο πατέρας του 3χρονου που πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι – «Δεν ενημέρωσε κανείς την παιδίατρο πως είναι επείγον»

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τήνου μετά τον θάνατο του 3χρονου που πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι. Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, εάν το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο όπως κάθε καλοκαίρι, ίσως τώρα το παιδί του να ζούσε.

Τήνος: Οι απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών για τη σωτηρία του 3χρονου – «Το Κέντρο Υγείας είναι στελεχωμένο»

Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου εξήγησε πως από την πρώτη στιγμή οι γιατροί έπεσαν πάνω στο παιδί, ωστόσο αυτό έφτασε στο κέντρο υγείας δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Σήμερα, ο πατέρας του άτυχου παιδιού ξεσπά δηλώνοντας πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, και πως κανείς δεν ειδοποίησε την παιδίατρο πως πρόκειται για επείγον περιστατικό.

Τήνος: Συγκλονίζουν οι γονείς του 3χρονου αγοριού που πνίγηκε από σταφύλι – «Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

«Δεν είμαι καθόλου καλά αλλά δεν μπορώ να ακούω ό,τι να ‘ναι. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας λέει ότι το παιδί μου έφτασε στο κέντρο στις 9:02. Εγώ έχω βίντεο από κάμερες του μαγαζιού μου που το παιδί μου είναι ζωντανό 9:01. Η αλήθεια είναι πως όταν φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, όντως υπήρχε παιδίατρος αλλά κανείς δεν ενημέρωσε ότι ήταν επείγον. Το καταλαβαίνετε αυτό; Η παιδίατρος είχε ραντεβού σε άλλο θάλαμο, το ολοκλήρωσε και μετά ήρθε στο παιδί μου. Καλό θα ήταν να ζητήσουν μία συγγνώμη αντί να βγάζουν ανακοινώσεις, δεν σέβονται τη μνήμη του παιδιού μου» ανέφερε ο πατέρας του 3χρονου μιλώντας στο Mega.

Ξύπνησαν μνήμες

Οι γονείς του μόλις 2,5 ετών Γιαννάκη που έφυγε από τη ζωή το 2019 από πνιγμό με αρακά, συγκλονίζουν. «Ένας άγγελος, ένα υγιέστατο παιδί», αναφέρει η μητέρα του θύματος, Αντωνία Βασίλη.

Τήνος: «Το παιδάκι δεν ανέπνεε, ήταν ήδη πολύ αργά» – Η μαρτυρία του προέδρου του Κέντρου Υγείας στο enikos.gr

Ήταν 15 Οκτωβρίου του 2019. Η κ. Αντωνία έντυσε το μικρό της αγόρι, του φόρεσε τη μικρή σχολική του τσάντα και ξεκίνησαν για τον παιδικό σταθμό. Τον χαιρέτησε και πήγε στη δουλειά της. Το τηλεφώνημα που δέχθηκε λίγες ώρες αργότερα ο πατέρας, τους άλλαξε τη ζωή. «Με παίρνουν τηλέφωνο από τον παιδικό και μου λένε το παιδί πνίγεται, έπαθε ανακοπή. Μία ταραγμένη πρέπει να ήταν η δασκάλα του. Μου λένε τρέξτε στο “Παίδων”», αναφέρει ο πατέρας, Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Εκεί ξεκίνησε το δράμα αυτών των γονιών. «Βγαίνει η γιατρός μαζί με 5-6 άτομα που προσπαθούσαν να συνεφέρουν τον Γιάννη, με πιάνει από το χέρι γιατί ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που είχε συμβεί στο παιδί μου, μου λέει ο γιος σας είχε θέληση για ζωή», είπε η μητέρα.

Ένα κομματάκι από τον αρακά που έφαγε στον παιδικό σταθμό ήταν αρκετό για να κόψει τόσο πρόωρα και άδικα το νήμα της ζωής του μικρού παιδιού. «Μας ενημερώνουν ότι το παιδί έφτασε νεκρό. Το ΕΚΑΒ που πήγε στον παιδικό σταθμό το βρήκε το παιδί τελειωμένο. Ήταν νεκρό. Είχε κάνει και εμετό, ό,τι είχε το είχε βγάλει», δήλωσε ο πατέρας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειχναν πως δεν είχε επιβεβαιωθεί η παρουσία ξένου σώματος. Η καρδιοαναπνευστική ανακοπή ωστόσο συνέβη κατά τη σίτιση του παιδιού και έθετε την υποψία για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής.

«Την αλήθεια δεν την ξέρουμε, ούτε να μας πάρουν ένα τηλέφωνο να μας πουν. Κρύβονται», ανέφερε η μητέρα, η οποία -όπως λέει- είχε προειδοποιήσει την υπεύθυνη του παιδικού σταθμού να αλέθει όλα τα γεύματα του μικρού Γιάννη.

«Της είχα πει ότι ο Γιάννης είναι 27 μηνών, δεν τρώει τόσο πολύ λαχανικά, τα τρώει αλεσμένα, μεγάλη προσοχή στο φαγητό. Και μου λέει ότι εκείνη τη μέρα ο Γιάννης έτρωγε αρακά. Της λέω δεν σας είχα πει ότι δεν πρέπει να δώσετε αρακά στο παιδί;».

Οι γονείς του μικρού Γιάννη στο άκουσμα του τραγικού πνιγμού του 3χρονου αγοριού από την Τήνο με μία ρώγα σταφύλι ένιωσαν να αναβιώνουν μνήμες. «Ξύπνησαν πάλι μνήμες. Σκέφτομαι αυτούς τους γονείς. Να τους δώσει η Παναγία δύναμη. Να ξέρουν ότι το παιδάκι τους είναι αγγελάκι».

«Ο παιδικός σταθμός πήρε άδεια μετά τον χαμό του παιδιού μας»

Μιλώντας στο Mega, οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού που έχασε τη ζωή του από πνιγμό, είπαν πως τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον χαμό του παιδιού τους την έχει ο παιδικός σταθμός καθώς δεν είχε άδεια λειτουργίας.

«Την άδεια λειτουργίας ο παιδικός σταθμός την πήρε μετά τον χαμό του παιδιού μου. Για δύο χρόνια δεν είχε άδεια», είπε η μητέρα. «Δεν ξέρουμε εάν ήταν αρακάς γιατί όταν πήγαμε το παιδί είχε κάνει εμετό. Έδωσε οδηγίες το ΕΚΑΒ αλλά έγιναν σε δεύτερο χρόνο, μετά τα 4 λεπτά», ανέφερε ο πατέρας.

Όπως είπε η μητέρα του παιδιού, ο Γιάννης είχε μαυρίσει όταν έγιναν οι προσπάθειες να το σώσουν. «Ο άνθρωπος από το ΕΚΑΒ βοήθησε πάρα πολύ. Μου είπε πως το παιδί μου ήταν ήδη νεκρό όταν πήγε στο “Παίδων”. Η καρδιά επανήλθε όταν πήγε στο “Παίδων” αλλά δεν είχε οξυγόνο στο κεφάλι», είπε.

«Πήρα την νύφη μου κατευθείαν και το συζητάγαμε μόλις έγινε (σ.σ. πνιγμός στην Τήνο). Εύχομαι να τους δώσει ο Θεός πολλή δύναμη. Δεν φεύγει μόνο το παιδί, είναι και η οικογένεια πίσω. Έχουμε άλλο ένα κοριτσάκι 18 ετών και άλλο ένα κοριτσάκι μετά τον Γιάννη», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο πατέρας, τους έλεγαν πως το παιδί είχε κάποιο άλλο πρόβλημα ενώ η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. «Υπάρχει δικαστήριο με τη δήμαρχο, η οποία ήξερε για τον παιδικό σταθμό πως δεν υπήρχε άδειας. Πληρώνουμε, πάμε για δουλειά και απαιτούμε να πάρουμε το παιδί μας πίσω, όχι να μας το φέρουν νεκρό. Δύναμη σε αυτούς τους γονείς», είπε η μητέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ