Τήνος: Συγκλονίζουν οι γονείς του 3χρονου αγοριού που πνίγηκε από σταφύλι – «Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

Οι γονείς και οι συγγενείς λένε αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στο 3χρονο αγοράκι, το οποίο έχασε χθες την ζωή του καθώς πνίγηκε ενώ έτρωγε σταφύλια στην Τήνο. Η τραγωδία με το μικρό παιδί έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του νησιού και όχι μόνο.

Τήνος: Θρήνος για το 3χρονο παιδάκι που πνίγηκε με σταφύλι ενώ έτρωγε πρωινό – Πώς έγινε η τραγωδία

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης (29/8) όταν το αγοράκι έτρωγε το πρωινό του και ρώγες από σταφύλι σφήνωσαν στον οισοφάγο του. Η νταντά που πρόσεχε το αγοράκι και το αδελφάκι του, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα, ο οποίος βρισκόταν στη δουλειά του, πολύ κοντά στο σπίτι. Πήγαν το αγοράκι στο Αστυνομικό Τμήμα, που βρίσκεται δίπλα στην κατοικία της οικογένειας.

Εκεί, οι αστυνομικοί του έκαναν μαλάξεις και ρώγες από σταφύλι άρχισαν να βγαίνουν από το στόμα του. Στη συνέχεια το μετέφεραν με περιπολικό στο Κέντρο Υγείας. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 3χρονο παιδί δεν τα κατάφερε και κατέληξε.   

Τραγωδία στην Τήνο: Νεκρό παιδί 3 ετών – Πνίγηκε τρώγοντας σταφύλι

Σήμερα έγινε η νεκροψία-νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, ενώ στη συνέχεια οι τραγικοί γονείς συνόδευσαν την σορό του παιδιού τους με το πλοίο πίσω στο νησί για την τελευταία πράξη του δράματος.

Η μητέρα του αγοριού: «Το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω»

Η μητέρα του αγοριού μίλησε στην εκπομπή LiveNews του Mega. «Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω» είναι τα πρώτα λόγια της συντετριμμένης μητέρας. Όπως εξήγησε, «δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας».

«Ο άνδρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω», πρόσθεσε η μητέρα του αγοριού.

 

Ο πατέρας του 3χρονου: Αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου…

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης του παιδιού του, περιέγραψε και ο πατέρας του 3χρονου. «Έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα», είπε ο πατέρας του αγοριού, που έχασε την ζωή του.

»Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν λέω ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον» δήλωσε στην συνέχεια ο πατέρας του αγοριού.

Η περιγραφή των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν να βοηθήσουν το αγοράκι, περιέγραψαν την στιγμή που ο πατέρας τους πήγε το παιδί σοκαρισμένος.

«Προσήλθε στην υπηρεσία μας ο πατέρας με τον ανήλικο γιο του, ο οποίος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Όπως ανέφερε, ο γιος του πνιγόταν από κατάποση σταφυλιών.

Αμέσως ο αστυνομικός παρείχε πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να εξέλθουν δύο ρώγες σταφυλιού από τον οισοφάγο του παιδιού. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με σταθμό του ΕΚΑΒ, πλην όμως προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο Κέντρο Υγείας Τήνου επιβιβάστηκε ο πατέρας μαζί με το παιδί σε περιπολικό όχημα της υπηρεσίας μας.

Εντός ολίγων λεπτών μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Τήνου όπου το παιδί παραδόθηκε στους γιατρούς. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών το παιδί απεβίωσε», περιέγραψαν οι αστυνομικοί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ