Τήνος: «Το παιδάκι δεν ανέπνεε, ήταν ήδη πολύ αργά» – Η μαρτυρία του προέδρου του Κέντρου Υγείας στο enikos.gr

Θρήνος επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Τήνου έπειτα από την τραγική είδηση του πνιγμού ενός τρίχρονου αγοριού από ρώγες σταφυλιού. Μιλώντας στο enikos.gr ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου Γιώργος Βασιλάκης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το άτυχο αγοράκι στην ζωή.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Το παιδί μας το έφερε περιπολικό στις 9:02, καθώς προηγουμένως οι γονείς το πήγαν στην αστυνομία», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης κι έπειτα συμπλήρωσε: «δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ και αυτό εικάζω ότι συνέβη επειδή οι γονείς μένουν δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα».

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου διευκρίνισε πως όλα τα στελέχη τα στελέχη στα σώματα ασφαλείας του νησιού είναι εκπαιδευμένα και είναι σε θέση να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

«Όλα τα στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού στο νησί είναι εκπαιδευμένα και γνωρίζουν από πρώτες βοήθειες. Αστυνομικοί κατάφεραν να αφαιρέσουν δύο ρώγες σταφύλι από το παιδί», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Βασιλάκης στην συνέχεια μίλησε στο enikos.gr για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί όταν το μετέφεραν οι γονείς του στο Κέντρο Υγείας, ενώ περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην προσπάθεια τους να κρατήσουν στην ζωή το άτυχο αγγελούδι.

«Το παιδάκι έφθασε στο Κέντρο Υγείας χωρίς να αναπνέει, δεν ανταποκρινόταν καθόλου, δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Πέρασε δυστυχώς το κρίσιμο διάστημα των τεσσάρων λεπτών κι έτσι δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά είναι πάντα πολύ σημαντικά», εξήγησε ο ίδιος για να προσθέσει: «Μόλις έφεραν το αγοράκι οι γονείς γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω του. Προσπαθούσαν να του σώσουν την ζωή επί μία ώρα δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι κατάφεραν να του αφαιρέσουν μία ακόμη ρώγα σταφύλι».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου Γιώργος Βασιλάκης αναφερόμενος στο θλιβερό περιστατικό ανέφερε: « Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, μιλάμε για ένα παιδάκι 3 ετών που ξεψύχησε με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ λυπηρό συμβάν. Βρίσκεται σε πένθος όλο το νησί, εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ