Τι απαντά ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΦΕΤ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του Realfm

Απάντηση στην επιστολή που έλαβε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη έδωσε μέσω του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας.

«Λόγια λέω και εγώ στο σημείωμά μου, λόγια λέει και ο υπουργός στην επιστολή του . Τα έργα περιμένω να δω, που σημαίνει ενίσχυση, εκατοντάδες υπάλληλοι που απασχολούνται στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και σε άλλους οργανισμούς και εδώ είναι σημαντική έλλειψη προσωπικού. Η θιγμένη χρηματοδότηση, διοχετεύονται πάρα πολλά χρήματα προς κάθε κατεύθυνση. Θεμιτές οι επιλογές, θεμιτές οι ιεραρχήσεις, θέλω να δω όμως αν η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία της υγείας των καταναλωτών είναι πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας και του υπουργού. Ας το αποδείξει», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας.

«Στο υπουργείο, ο ΕΦΕΤ δεν βρήκε το περπάτημά του, την ενίσχυσή του, δεν μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά όπως θα έπρεπε να λειτουργεί», τόνισε ο κ. Τσιάλτας κάνοντας λόγο για ”αποδυνάμωση του ΕΦΕΤ” και “υπονόμευση του έργου του”.

«Η εκτίμηση μου ότι δεν υπάρχει η βούληση να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί ο ΕΦΕΤ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε πεποίθηση. Αυτό αφορούσε και την τελευταία πολιτική ηγεσία. Υπήρξε ευκαιρία να έρθει κόσμος στον ΕΦΕΤ που ήταν ζωτικής σημασίας, δεν έγινε. Ακόμα και τώρα, υπάρχουν δεσμεύσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας γεωτεχνικοί να πάνε σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου και όχι στον ΕΦΕΤ που τα αιτήματα για άμεση ανάγκη. Υπήρξαν δυνατότητες να γίνει μετακίνηση προσωπικού στον ΕΦΕΤ που αυτό εμποδίστηκε και η χρηματοδότηση καλύπτει οριακά τη μισθοδοσία του προσωπικού. Ο ΕΦΕΤ δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του, δεν είχε βοήθεια από το υπουργείο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων», πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η παρουσία μου στη θέση ευθύνης είναι μακροχρόνια και τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν είναι πολλά. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Μέσα από τις θέσεις ευθύνης δουλεύουμε για να λύνουμε τα προβλήματα. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν έχει νόημα και η παραμονή μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ