Θεσσαλονίκη: Τρεις νεκρές μοναχές από κορονοϊό

Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε γυναικεία μονή που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης, και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετρά ήδη τρεις απώλειες, με τρεις μοναχές να χάνουν ήδη τη ζωή τους.

Στη συγκεκριμένη χριστιανική αδελφότητα διαβιούν συνολικά 17 μοναχές, εκ των οποίων οι έξι είναι εμβολιασμένες και οι 11 ανεμβολίαστες. Οι πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν πως μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι μοναχών, ηλικίας 63 και 78 και 82 ετών.

Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ο δεύτερος στις 6 Οκτωβρίου και ο τρίτος χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και η ηγουμένη της χριστιανικής αδελφότητας. Σύμφωνα με πηγές από την αδελφότητα, η 63χρονη νοσούσε με ήπια συμπτώματα 18 μέρες και μία ημέρα πριν καταλήξει ανέβασε υψηλό πυρετό.

Πριν καταγραφούν οι θάνατοι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της αδελφότητας αρνούνταν όχι μόνο να εμβολιαστούν αλλά και να μεταφερθούν σε υγειονομική δομή για τη νοσηλεία τους.

Τις ασθενείς που νοσούσαν με κορονοϊό περιέθαλπε μία μοναχή, η οποία στο παρελθόν είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Τι απαντά η Μητρόπολη για τις μοναχές

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο, ο οποίος έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς, όπως ανέφερε, εντός της αδελφότητας υπάρχουν και γιατροί.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα στην αδελφότητα υπάρχουν ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά τα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «ως Μητρόπολη έχουμε ενημερωθεί και παρακολουθούμε κι εμείς το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι αδελφότητες έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα και δεν υπάγονται στη Μητρόπολη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ