Θεσσαλονίκη: Τι προκάλεσε τη διαρροή υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων – ΒΙΝΤΕΟ

Από αστοχία στη διάρκεια του ανεφοδιασμού προκλήθηκε η μεγάλη διαρροή υγραερίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη που έθεσε επί ποδός την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την Ελληνική Αστυνομία. Ο «συναγερμός» σήμανε λίγα λεπτά πριν τις 10.30 το πρωί της Κυριακής όταν διαπιστώθηκε πως κοντά στη περιοχή του αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ανεξέλεγκτη διαρροή υγραερίου σε βενζινάδικο στο σημείο «ΜΗΔΕΝ».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και η Τροχαία που προχώρησε στον αποκλεισμό του κόμβου αεροδρομίου, κλείνοντας παράλληλα -για περισσότερες από δύο ώρες- και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Περαία. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes η διαρροή προέρχεται από το βυτιοφόρο.

Όπως περιέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, η υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 10.20 για τη διαρροή στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας.

«Τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για βυτιοφόρο που έκανε ανεφοδιασμό στη δεξαμενή του πρατηρίου. Υπήρξε αστοχία σε βάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή πολύ μεγάλης ποσότητας υγραερίου και να χαρακτηριστεί η κατάσταση πολύ επικίνδυνη», είπε ο κ. Βαρσάμης. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και πολύ μεγάλη, με 12 υδροφόρα οχήματα, όχημα αναπνευστικών συσκευών και 30 πυροσβέστες. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη διαρροή που είχε φτάσει στον δρόμο, διαλύοντας ταυτόχρονα με νερό τις συγκεντρώσεις του αερίου, που σε κάποια σημεία ήταν στο 90%.

Όπως ανέφερε ο διοικητής, από το ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του βυτιοφόρου, πιθανόν από ψυχρά εγκαύματα. Εξαιτίας της επικινδυνότητας μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας και της τροχαίας, και καθώς υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης.

Με πληροφορίες από grtimes.gr

Πηγή βίντεο: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ