ΔΕΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τα Σώματα Ασφαλείας, έξω από το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενόψει της 85ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές κρατούν δύο πανό τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν «ήρωες στις πυρκαγιές, γερασμένοι στις προκηρύξεις» ενώ συνοδεύεται από φωτογραφίες των πρόσφατων πυρκαγιών. Επίσης, χρησιμοποιούν σφυρίχτρες και κόρνες, φωνάζοντας συνθήματα.

ΔΕΘ Διαμαρτυρία

«Σήμερα καταθέσαμε υπόμνημα των ομοσπονδιών Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής και Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας πως πλέον τα χρονικά περιθώρια σταμάτησαν. Από τέλος Σεπτεμβρίου αν είμαστε στην ίδια κατάσταση, κινούμαστε πλέον στον αγώνα που ξέρουμε, δηλαδή στο πεζοδρόμιο. Αφού θέλουν να κατεβάσουν τα Σώματα Ασφαλείας στον δρόμο, θα το καταφέρουν» τόνισε ο Γρηγόρης Γερακαράτος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Οι ένστολοι διεκδικούν την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το μισθολόγιο τους, να ισχύσει το βαθμολογικό, την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και άλλα θεσμικά κυρίως αιτήματα», πρόσθεσε ο κ. Γερακαράτος, λίγο πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

ΔΕΘ Διαμαρτυρία

Από την πλευρά του ο Θανάσης Ψαρόπουλος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ζητούν μονιμότητα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό κρίνεται απαραίτητο για το Πυροσβεστικό Σώμα. «Δεν είμαστε μόνο για τη δασοπυρόσβεση, αλλά και για τις πλημμύρες, για τις κοπές δέντρων αλλά και παντού. Είμαστε κυριολεκτικά παντού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Σώμα να έχει γεράσει, το δικό μας σώμα να έχει αποδεκατιστεί με πολλές συνταξιοδοτήσεις, και κρίνεται ως απαραίτητο να έχουμε μονιμότητα.

Εμείς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος, και είμαστε κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή. Σε όλη την αντιπυρηνική περίοδο είμαστε ετοιμοπόλεμοι, και πάντα εδώ».

ΔΕΘ Διαμαρτυρία

Δείτε πλάνα από τη διαμαρτυρία ενόψει ΔΕΘ

 

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ