Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 4 Βρετανοί για τα 300 κιλά κοκαΐνης – “Σιγήν ιχθύος” στην απολογία τους

Το δικαίωμα της σιωπής διατήρησαν οι τέσσερις Βρετανοί, που συνελήφθησαν για το φορτίο μαμούθ των 300 κιλών κοκαΐνης, στη Θεσσαλονίκη. Κατά την απολογία τους στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι τήρησαν σιγήν ιχθύος και αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό για την υπόθεση με το παράνομο φορτίο που κατασχέθηκε σε πολυτελή βίλα που είχαν νοικιάσει σε περιοχή του δήμου Θέρμης. 

Οι τέσσερις Άγγλοι κατηγορούνται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Την ίδια ακριβώς στάση κράτησαν και σε ό,τι αφορά το σκέλος των κατηγοριών που συνδέεται με την εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση και κατόπιν αυτού οι κατηγορούμενοι πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Η δίωξη που τους είχε ασκηθεί αφορά στις κακουργηματικές πράξεις της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Θεσσαλονίκη κοκαΐνη

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 38, 45, 48 και 52 ετών) ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα, που με αφετηρία τη Λατινική Αμερική εισήγαγε στη Γηραιά Ήπειρο και την Αυστραλία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα.

Το παράνομο φορτίο, η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 14 εκατ. ευρώ, είχε εισαχθεί, μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης, σε κοντέινερ που μετέφερε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης -σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού- ταυτοποίησε για την υπόθεση τα στοιχεία ενός πέμπτου προσώπου, στο οποίο καταλογίζεται αρχηγικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να έχουν στοιχεία που συνδέουν το ίδιο κύκλωμα με την ποσότητα – μαμούθ των 654 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί τον περασμένο Απρίλιο σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, πάλι σε κοντέινερ με μπανάνες, και προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ