Θεσσαλονίκη: «Στα 20 μέτρα είχε διάβαση πεζών» – Τι υποστηρίζει ο οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια

Συντετριμμένος δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια, στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια

Ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής παραδόθηκε σήμερα στις αρχές. Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Τροχαία μαζί με τον δικηγόρο του.

Νωρίτερα συνελήφθη μια 19χρονη, που φέρεται να επέβαινε μαζί του στο αυτοκίνητο και οδηγείται στον εισαγγελέα. Οι κάμερες είχαν απαθανατίσει την ύπαρξη και δεύτερου ατόμου στο όχημα που αφού παρέσυρε τη νεαρή εγκατέλειψε το σημείο.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Θέμα ωρών η σύλληψη του 26χρονου – Στον εισαγγελέα η 19χρονη συνοδηγός του

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο 26χρονος αιτιολόγησε ότι τράπηκε σε φυγή μετά το τροχαίο και εγκατέλειψε τραυματισμένη την 21χρονη, γιατί δεν κατέχει τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, εξάλλου, αναμένεται να οδηγηθεί στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. 

Ωστόσο, ο 26χρονος ισχυρίστηκε πως εάν η κοπέλα δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπάρχει διάβαση πεζών, δεν θα είχε συμβεί αυτή η εξέλιξη.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονη για το τροχαίο με την παράσυρση της 21χρονης

Αναλυτικά η τοποθέτηση του 26χρονου μέσω του δικηγόρου του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα: «Είμαι συντετριμμένος από το συμβάν, αλλά προέχει η κατάσταση υγείας της κοπέλας. Ωστόσο, εάν δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών… τίποτα δυσάρεστο δεν θα είχε συμβεί, διότι στα 20 μέτρα είχε διάβαση για να περάσει η κοπέλα».

οδηγός Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για τραυματισμό και εγκατάλειψη.

«Έδωσε μία πλήρη απολογία χωρίς καν να ζητήσει, ενώ είχε δικαίωμα, να λάβει γνώση του προανακριτικού υλικού, διότι είχε και έχει μία ειλικρινή θέση. Το τροχαίο ατύχημα είχε μία δυσάρεστη εξέλιξη, βρίσκεται σήμερα μία νέα κοπέλα στη ΜΕΘ. Είναι ένα γεγονός το οποίο μας φορτίζει όλους και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Αλλά δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει ότι επιχείρησε να διέλθει την οδό Εγνατίας, ένα από τα κεντρικότερα σημεία απότομα και ξαφνικά, σε ώρες βραδινές. Ο εντολέας μου οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με φυσιολογικές για την ώρα και την στιγμή και στο σημείο συνθήκες. Έχει καταγραφεί όλη η πορεία του από τα προηγούμενα φανάρια. Καταλαβαίνετε ότι αν ένα όχημα έχει πάρα πολύ υψηλή ταχύτητα θα φαίνεται ότι προσπερνά τα υπόλοιπα οχήματα και έχει μία συγκεκριμένη πορεία, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση» είπε ο δικηγόρος του στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Η ατυχής νέα διερχόμενη από το σημείο επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ στα 20 μέτρα από το σημείο του ατυχήματος υπάρχει διάβαση πεζών».

Η 21χρονη φοιτήτρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Η κοπέλα είναι διασωληνωμένη και δίνει μάχη για την ζωή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ