Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες για παράνομα “γυμναστήρια” – Σε πόσους χώρους έχει μπει “λουκέτο”

Σημαντική είναι η αύξηση που έχει καταγραφεί όσον αφορά στις καταγγελίες που έχει λάβει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης για τους παράνομους χώρους άθλησης που, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης εν μέσω κορονοϊού, παρέχουν υπηρεσίες γυμναστικής στους πελάτες τους στα κρυφά.

Αντίστοιχες καταγγελίες για διάφορες περιφέρειες της χώρας έχει δεχθεί και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, όπως είχε αποκαλύψει ο Πρόεδρός του Γιάννης Γκόβας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για αυτοσχέδιους χώρους που λειτουργούν παράνομα ως γυμναστήρια. “Άλλα είναι διαμερίσματα, άλλα είναι αποθήκες” ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως μαζεύονται ακόμη και σε ταράτσες. “Σε σπίτια μαζεύονται δυο – τρεις μαζί, ο γυμναστής στοιχίζει 25 με 40 ευρώ και το μοιράζονται, πάει ρεφενέ” σημείωσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ThessToday.gr, το αίτημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης για τον έλεγχο των παράνομων χώρων γυμναστικής σε όλη την πόλη έγινε δεκτό εδώ και ένα μήνα περίπου, όπως εξήγησε ο γραμματέας του συλλόγου, Κώστας Κοπαρανίδης. Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για την καταγραφή των καταγγελιών, αλλά και ο έλεγχος των χώρων που παρανόμως παρέχουν κρυφά υπηρεσίες γυμναστικής, στους οποίους και δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Ο Σύλλογος έχει στα χέρια του πολλές καταγγελίες για όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης, από το Πανόραμα μέχρι τη Σίνδο και στέλνουμε τις λίστες στην Περιφέρεια προκειμένου να προχωρήσει στους ανάλογους ελέγχους», είπε.

Το γεγονός ότι πολλοί πελάτες έχουν στραφεί σε διάφορους μη νόμιμους χώρους εκγύμνασης με σκοπό να εξυπηρετηθούν, δεδομένων των τωρινών μέτρων που δεν επιτρέπεται η είσοδος στα γυμναστήρια χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, έχει ενοχλήσει τους ιδιοκτήτες των χώρων άθλησης.

«Αυτό ενόχλησε ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες και έτσι φτάσαμε στο σημείο να αναζητήσουμε τη νόμιμη οδό προκειμένου να καταπολεμήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό», ανέφερε ο κ. Κοπαρανίδης.

12 χώροι άθλησης έχουν σφραγιστεί στη Θεσσαλονίκη 

Δώδεκα είναι οι χώροι που έχουν σφραγιστεί μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη. Ως επί το πλείστον, πρόκειται για χώρους που αφορούν συναφή επαγγέλματα, όπως σχολές χορού, ινστιτούτα, σύλλογοι που δεν έχουν το δικαίωμα να παρέχουν άθληση. Οι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται κυρίως από αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές σε χώρους ευεξίας, σχολές χορού, συλλόγους, πάρκα, ταράτσες και υπόγειους χώρους.

Τα σημεία αυτά αρχικά εντοπίζονται από μια ομάδα ατόμων κάνοντας έρευνα, είτε στα social media ή από τις καταγγελίες των πολιτών.

Όταν πλέον εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και γίνει η αυτοψία, τους δίνεται ένα χρονικό περιθώριο ώστε να προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης για άδεια λειτουργίας. Σε όσους δεν συμμορφώνονται, οι αρχές προχωρούν στη σφράγιση των χώρων τους.

Ακατάλληλοι οι χώροι που παρέχουν κρυφά υπηρεσίες εκγύμνασης στη Θεσσαλονίκη

Οι χώροι συναφών επαγγελμάτων κρίνονται, εκτός των άλλων, και ακατάλληλοι σε πολλές περιπτώσεις για άθληση, σύμφωνα με τον κ. Κοπαρανίδη.

«Δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι σωστές συνθήκες για γυμναστική σε τέτοιους χώρους. Όπως είναι αναμενόμενο δεν τηρούνται ούτε τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού», υπογραμμίζει ο κ. Κοπαρανίδης και συνέχισε, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που έχουμε το όπλο αυτό στη διάθεσή μας για να καταπολεμήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, σκοπεύουμε να εξειδικεύσουμε τους ελέγχους ακόμη και στους πιο κρυφούς χώρους».

15-20% η μείωση των πελατών στα γυμναστήρια στη Θεσσαλονίκη

Όπως υποστηρίζει ο γραμματέας του συλλόγου, τα νέα μέτρα για την είσοδο στα γυμναστήρια έχουν προκαλέσει την μείωση του πελατολογίου, αφού το 15-20% των πελατών έχει εξαφανιστεί. Μάλιστα, σε κάποια πολυσύχναστα γυμναστήρια χάθηκαν μέχρι και 200 πελάτες, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των συνδρομητών ήταν φοιτητές.

«Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση και αναγκαζόμαστε να παγώνουμε εκατοντάδες συνδρομές ώστε να επιστρέψουν οι πελάτες μας όταν εμβολιαστούν. Ήδη, το 15% των γυμναστηρίων όλης της χώρας έχει βάλει λουκέτο, ειδικότερα τα πιο μικρά γυμναστήρια που δεν έλαβαν όλες τις επιδοτήσεις δεν άντεξαν και οδηγήθηκαν στο κλείσιμο», λέει με δυσαρέσκεια ο κ. Κοπαρανίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ