Θεσσαλονίκη: «Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι – Το παιδί είναι σε σοκ» λέει η μητέρα του 9χρονου ΑμεΑ στο enikos.gr

«Ο Αλέξανδρος είναι σε κατάσταση σοκ και τελείως αποσυντονισμένος, αφού έμεινε μόνος του στο λεωφορείο και πλέον παρακολουθείται από τους ειδικούς για να τον ηρεμήσουν και να καταλάβουμε τις επιπτώσεις που είχε στην ψυχική του υγεία το περιστατικό» λέει στο enikos.gr η μητέρα του παιδιού ΑμεΑ, που  ξέχασαν οι αρμόδιοι μέσα στο σχολικό όχημα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου το απόγευμα της Τρίτης (12/09), στη Θεσσαλονίκη.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα στο enikos.gr, οπότε και ο εννιάχρονος Αλέξανδρος στις 16:10 έφυγε από την περιοχή της Σταυρούπολης με το σχολικό λεωφορείο προκειμένου να μεταφερθεί στο σχολείο για να παρακολουθήσει το μάθημα. Περίπου στις 20:05, ενημερώθηκε από το ίδιο το ΚΔΑΠ ότι είχε ξεχαστεί μέσα στο όχημα, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ο χρόνος παραμονής του.

«Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω, είμαι σοκαρισμένη από το γεγονός γιατί το παιδί έχει αυτισμό, αλαλία και άσθμα. Δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να εκφραστεί και δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε. Αδυνατεί τελείως να εκφραστεί λεκτικά, οπότε δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια ή να πει στους αρμόδιους ότι τον ξέχασαν. Υπό αυτές τις συνθήκες, τον άφησαν μόνο του μέσα σε ένα λεωφορείο» αναφέρει η μητέρα του 9χρονου στο enikos.gr.

«Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχιάτρους»

Εν τέλει, ο μικρός Αλέξανδρος έφτασε στις 20:30 στο σπίτι του τρομαγμένος και τελείως αποσυντονισμένος, όπου τον παρέλαβαν ο παππούς και η γιαγιά του. Έπειτα από την δυσάρεστη περιπέτεια που πέρασε, παρακολουθείται από παιδοψυχιάτρους και περαιτέρω ειδικούς προκειμένου να ηρεμήσει και να καταφέρει να επανέλθει στο καθημερινό του πρόγραμμα.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση γιατί δεν μπορεί να μας πει τι ακριβώς έγινε. Πλέον δίνουμε φυσικά βάση στην ψυχική υγεία του παιδιού μας για να δούμε σε τι βαθμό έχει επηρεαστεί. Εμφανίζει συμπτώματα τρόμου και είναι αποσυντονισμένος από τις καθημερινές του δραστηριότητες. Αυτό που ζητώ είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που τον ξέχασαν μόνο του».

Μάλιστα, η μητέρα του Αλέξανδρου τόνισε στο enikos.gr πως είναι δεδομένο πως δεν έγινε αντιληπτή η απουσία του από τους φροντιστές και τους εκπαιδευτές του, «καθώς βρέθηκε τυχαία από τον οδηγό που θα πραγματοποιούσε το επόμενο δρομολόγιο».

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ