Θεσσαλονίκη: Η επικοινωνία της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς στον 16χρονο – «Είναι νεκρός»

H επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς και την αιματηρή καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στις συνομιλίες που εξασφάλισε το MEGA, δε γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙΑΣ για τους πυροβολισμούς προς το όχημα. Από τους αστυνομικούς αναφέρεται ότι, μετά τα 2μιση λεπτά που διήρκεσε η καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δε συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πει ότι έχουν πυροβολήσει εναντίον του.

Μάλιστα, στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως πουθενά δε γίνεται λόγος για κλήση ασθενοφόρου στο σημείο όπου είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του 16χρονου.

Αναλυτικά η συνομιλία όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Τι λέει ο πατέρας του 16χρονου

Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον γιο του και να μπει στη φυλακή, ζητεί ο πατέρας του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια» υπογράμμισε ο Παύλος Φραγκούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η κατάσταση του γιου του, όπως είπε, παραμένει σταθερή και η ζωή του κινδυνεύει.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον πυροβολισμό, ο πατέρας του 16χρονου υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να τον σταματήσουν με κάποιον άλλον τρόπο. Όπως τόνισε, από τα βίντεο που έχουν δει, «ο γιος μου μόλις πέρασε από το πρατήριο, έκανε στροφή 180 μοιρών και ερχόταν στο σπίτι. Στο πρατήριο υπάρχουν κάποια δρομάκια που ένα μηχανάκι μπορεί να διασχίσει τον δρόμο και να περάσει από την απέναντι πλευρά και να φύγει προς Διαβατά. Ο γιος μου έκανε στροφή 180 μοιρών και έφευγε προς Διαβατά για να έρθει στον οικισμό. Το ακολούθησαν δύο μηχανάκια και άνοιξε ταχύτητα. Άνοιξε ταχύτητα ο γιος μου, συμφωνώ, αλλά υπήρχαν πολύ άλλοι τρόποι να τον κάνουν να σταματήσει, όχι να τον σκοτώσουν», είπε, μεταξύ άλλων.

Σχολίασε, δε, την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, και στην οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει δύο παιδιά. «Ναι, συμφωνώ έχει δύο παιδιά. Από την ώρα που πήγε να πυροβολήσει το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα παιδιά του; Σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;», είπε και υποστήριξε ότι «ο αστυνομικός γνώριζε ποιος υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ