Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον υπεύθυνο συνδέσμου του Άρη

Φυλάκιση με αναστολή στον 36χρονο υπεύθυνο συνδέσμου του Άρη, που στεγάζεται επί της οδού Μαρασλή, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, το α’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή ύψους 1000 ευρώ και 150 μονάδες προς 3 ευρώ, απαγόρευση παρακολούθησης τόσο εντός όσο και εκτός έδρας αγώνων του Άρη για διάστημα δύο ετών και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα για δύο ώρες πριν και μια ώρα μετά τη λήξη των αγώνων.

Ο 36χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς διότι κατά την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στον σύνδεσμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, μεταλλικές και ξύλινες ράβδοι, τούβλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, ο 36χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα αφενός δεν χαρακτηρίζονται όπλα ή οπαδικά πολεμοφόδια, αφετέρου βρίσκονταν στο χώρο λόγω τεχνικών εργασιών που διεξάγονται στο σύνδεσμο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο χώρος απαιτούσε εργασίες με αποτέλεσμα να μείνουν εκεί με σκοπό να επαναχρησιμοποιηθούν στο μέλλον, κάτι που επιβεβαίωσε και ένας εκ των μαρτύρων.

Για τα κράνη ο 36χρονος είπε ότι τα μέλη τα αφήνουν εκεί πριν από τα παιχνίδια, διότι δεν μπορούν να τα έχουν μαζί τους στο γήπεδο, όμως μια αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο πατέρας του την ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ δεν του επέτρεψε να ανοίξει τον σύνδεσμο μετά το τέλος του αγώνα καθώς έπρεπε να μεταβεί άμεσα με την αδελφή του στη Χαλκιδική. Έτσι τα κράνη  παρέμειναν στο χώρο μέχρι την επόμενη ημέρα που διεξήχθη και ο έλεγχος.

“Να ξέρετε, ότι αν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση να χρησιμοποιηθούν αυτά τα αντικείμενα ως όπλα, εγώ δεν θα ήμουν τίποτα σε αυτή τη Λέσχη. Είναι πολύ φορτισμένη η ατμόσφαιρα λόγω του εγκλήματος, όμως τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως όπλο. Έχουμε απλά ένα χώρο, τον οποίο προσπαθούμε να φτιάξουμε για να έρχονται φίλοι της ομάδας, να πίνουν τον καφέ τους και να παίρνουν τα εισιτήρια τους για τους αγώνες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο 36χρονος στην κατάθεση του.

Η εισαγγελέας από την πλευρά της θεώρησε ότι τα αντικείμενα με εξαίρεση τα κράνη θεωρούνται όπλα και εντάσσονται στο σχετικό νόμο περί όπλων και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. “Είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο τα αντικείμενα αυτά βρισκόταν στο σύνδεσμο. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό το γεγονός ότι κρατήθηκαν από ανάγκη επαναχρησιμοποίησης. Ο κατηγορούμενος γνώριζε την ύπαρξη τους στη Λέσχη και ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα. Η κατάθεση του αστυνομικού ήταν βάσιμη” τόνισε κατά την αγόρευση της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ