Θλίψη στο Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ράιαν από το πηγάδι

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Μαρόκο και όχι μόνο, η είδηση ότι ο 5χρονος Ράιαν ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι στο οποίο παρέμεινε παγιδευμένος επί πέντε ημέρες. Την είδηση ανακοίνωσε το παλάτι, όπως μεταδίδουν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδουν και τα διεθνή ΜΜΕ.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο όπου ήταν παγιδευμένος ο 5χρονος Ράιαν και να τον ανασύρουν από το πηγάδι, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Δυστυχώς, παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση του παιδιού, ήταν ήδη αργά.

Δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι όταν οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον μικρό, ήταν ήδη νεκρός.

Ο 5χρονος Ράιαν έπεσε στο πηγάδι του χωριού του, στο Ιγράν της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο, την περασμένη Τρίτη. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε μία τεράστια επιχείρηση για την διάσωσή του, που συγκίνησε όλο τον κόσμο.

Οι διασώστες κατάφεραν να ανοίξουν ένα οριζόντιο τούνελ προκειμένου να φθάσουν στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το αγόρι, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, αργά το Σάββατο, ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του 5χρονου, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ