Ίλιον: Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή η διευθύντρια του σχολείου – “Παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα”

Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή της Α’ γυμνασίου στο Ίλιον, τον οποίο καθηγητής του χαρακτήρισε ως “ντροπή της κοινωνίας” στέκεται η διευθύντρια του μουσικού σχολείου.

Το κύμα συμπαράστασης στον μαθητή που δέχθηκε λεκτική επίθεση από τον καθηγητή επειδή εμφανίστηκε με φούστα, σύμφωνα με καταγγελίες, είναι τεράστιο. Τον 12χρονο στηρίζουν και οι συμμαθητές του και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

«Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλητο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό, γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες», γράφει στην ανάρτησή της η διευθύντρια του μουσικού σχολείου, σύμφωνα με το MEGA.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι σε άδεια μετά την καταγγελία και το υπουργείο Παιδείας ερευνά την υπόθεση.

«Εμείς όπως ρητά διαβεβαιώνουμε θέλουμε ένα δημοκρατικό σχολείο και σ’ αυτό δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Το περιστατικό στο Ίλιον έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα σχολεία, με συλλογικότητες και φορείς να ζητούν να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ