Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε ξενώνα με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Χτύπησαν 16χρονο στο κεφάλι με καδρόνι – ΦΩΤΟ

Επίθεση με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι στον ξενώνα ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στην Περαία, στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενούνται 25 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ, την επίθεση εξαπέλυσε μία ομάδα περίπου 30 – 40 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες. Όλα ξεκίνησαν όταν οκτώ νεαροί έβρισαν και κυνήγησαν αναίτια μια παρέα έξι ασυνόδευτων παιδιών, που κάθονταν σε πλατεία κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, δίπλα στον ξενώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνι ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν και στη συνέχεια το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων ανδρών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

επίθεση Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια, ωστόσο, συγκεντρώθηκαν περίπου 30 με 40 νεαροί, οι οποίοι έφτασαν έξω από τον ξενώνα με επιθετικές διαθέσεις, πετώντας πέτρες, τσιμεντόλιθους και καδρόνια.

Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ασφάλισαν τη δομή προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά που ήταν μέσα. Η επίθεση έληξε με την παρέμβαση των γειτόνων που βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας στους επιτιθέμενους να σταματήσουν κι ότι θα καλέσουν την αστυνομία, οπότε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

επίθεση Θεσσαλονίκη

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, έπειτα από κλήσεις εργαζομένων της δομής και γειτόνων και ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά αγνώστων. Ο τραυματισμένος ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται.

επίθεση Θεσσαλονίκη

“Η ΑΡΣΙΣ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και επισημαίνει την καταλυτική παρέμβαση κατοίκων της Περαίας, που έχουν αγκαλιάσει τον ξενώνα. Η ΑΡΣΙΣ καλεί την τοπική κοινότητα και τους φορείς να βοηθήσουν στο έργο της, απομονώνοντας ρατσιστικές συμπεριφορές και ενέργειες, ενώ ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές της Περαίας, της Θέρμης και της Πυλαίας που έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και να συνδράμουν στην προστασία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Η δομή της ΑΡΣΙΣ στην Περαία, λειτουργεί στην περιοχή από τις 5 Απριλίου και φιλοξενεί 25 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του έργου «ΜΕΤΟΙΚΟΣ» του Ταμείου Ασύλου, που εντάσσεται στο Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ΕΠΑ 2021-2025”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ