ΔΕΘ: Εντυπωσιακή άσκηση του Λιμενικού για ανακατάληψη πλοίου έπειτα από τρομοκρατική επίθεση

Μια εντυπωσιακή επίδειξη άσκησης του λιμενικού σώματος στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ παρακολούθησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στη Νέα Παραλία, δηλώνοντας πως τα στελέχη είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση.

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Το σενάριο όπως αναφέρει το thesstoday.gr, προέβλεπε ότι σε ένα πλοίο έχει εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση και κάποια άτομα έχουν πάρει τη διακυβέρνησή του, οπότε τα κλιμάκια του λιμενικού έπρεπε να κάνουν την ανακατάληψή του.

Στην άσκηση επιχείρησε ελικόπτερο, με τη μέθοδο της ταχείας καταρρίχησης (fast rope). Και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος του λιμενικού με τη μέθοδο ρεσάλτο, δηλαδή της επιβίβασης των στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών από το ένα σκάφος στο άλλο.

Δείτε το βίντεο με την άσκηση στα πλαίσια της ΔΕΘ

«Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσή τους αλλά και τις ξεχωριστές και ιδιαίτερες δεξιότητες τις οποίες έχουν αναπτύξει. Αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς όταν έχουμε τέτοια στελέχη στο λιμενικό σώμα. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων του σώματος αλλά και η σταθερή βελτίωση του επιπέδου ζωής τους», δήλωσε ο υπουργός.

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Στην άσκηση το παρών έδωσε και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, ο αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο οποίος από την πλευρά του είπε: «Είναι ένα υποτιθέμενο σενάριο. Μακάρι να μη συμβεί αυτό αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι το λιμενικό σώμα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας, ανέφερε πως «η επίδειξη και η άσκηση είχε επιτυχία και αυτό δείχνει και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του λιμενικού το οποίο επιχειρεί και επεμβαίνει και με τα εναέρια μέσα και από θάλασσα με την πληθώρα των πλωτών και από την ξηρά».

Μετά το πέρας της άσκησης ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τους λιμενικούς που επιχείρησαν και απέδωσε εύσημα.

 

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ