Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από τα δικαστήρια κατά τη μεταγωγή των 49 συλληφθέντων

Ένταση επικράτησε στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που πήγαν για συμπαράσταση στους 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Τα «πολεμοφόδια» που βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την έφοδο στο ΑΠΘ – Δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr, επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπουν – πλην των γονέων των συλληφθέντων – άλλα άτομα να εισέλθουν στο κτίριο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους.

ΑΠΘ- Θεσσαλονίκη- έφοδος

Θεσσαλονίκη: 49 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Βρέθηκαν κοντάρια, πυρσοί και τροχοί κοπής

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν λίγο μετά τις 12 και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης τα 49 άτομα τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο, κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας θα δικαστούν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ – ΦΩΤΟ

Ο εισαγγελέας σε βάρος όλων των συλληφθέντων άσκησε ποινικές διώξεις για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας αλλά και για απείθεια στους 48 από τους 49 επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει διαταχθεί ξεχωριστή έρευνα για τα όπλα  και τις φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο αλληλέγγυοι, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αλλά και γονείς των συλληφθέντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ