Θεσσαλονίκη: 49 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Βρέθηκαν κοντάρια, πυρσοί και τροχοί κοπής

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές ατόμων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 19 έως 30 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων. Θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ

Επίσης, κατά την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν κοντάρια, τροχοί κοπής, αντισφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες, γάντια, πυρσοί, βαριοπούλες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Πηγές ΕΛ.ΑΣ: Ανοχή τέλος στις καταλήψεις – «Στο εξής παρέμβαση στα ΑΕΙ χωρίς ατέρμονες αναλύσεις με τους πρυτάνεις»

Ανοχή τέλος θα επιδεικνύει στο εξής η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) σε περιπτώσεις καταλήψεων πανεπιστημιακών χώρων και έκνομων ενεργειών γύρω από αυτές.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι δυο επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη και στο ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάστημα εννέα ωρών.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, στο εξής όταν οι αστυνομικοί διαπιστώνουν φθορές εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ή επεισόδια πέριξ αυτών, θα παρεμβαίνουν χωρίς χρονοτριβή και δίχως ατέρμονες αναλύσεις με τους πρυτάνεις. Όταν διαπιστώνονται επεισόδια οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν άμεσα.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανίζεται ενοχλημένος με την αδράνεια που επέδειξαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε κάποιες περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου. Μάλιστα, η αγανάκτηση των πολιτών φαίνεται πως χτύπησε «ευαίσθητες χορδές» στελεχών της Κατεχάκη που διαπιστώνουν πρόθεση «μπαχαλοποίησης» της κοινωνίας από μερίδα ατόμων με πρόσχημα το νόμο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ