Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 17χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 18χρονης σε χριστουγεννιάτικο πάρτι – Τι υποστήριξε

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο 17χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την 18χρονη, κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου πάρτι, που έγινε στην περιοχή Σουρωτή του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για βιασμό στον 17χρονο μετά την καταγγελία 18χρονης

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο την απαγόρευσης κάθε μορφής επικοινωνίας με την 18χρονη, που τον κατήγγειλε.

Ο ανήλικος, μαθητής σε ΕΠΑΛ και οικοδεσπότης του πάρτι, αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται και τόνισε ότι όλα έγιναν με την συναίνεση της καταγγέλλουσας. «Όλη η κατάσταση ήταν ένα αμοιβαίο ερωτικό ξέσπασμα», φέρεται να απολογήθηκε, ισχυριζόμενος -μεταξύ άλλων- ότι η καταγγελία είναι ψευδής και δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται, επίσης, να επισήμανε ότι στο πάρτι υπήρχαν αρκετά άτομα και μεταξύ αυτών οι γονείς του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θεόδωρο Σιμόπουλο, ο νεαρός βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως επεσήμανε: «Σήμερα απολογήθηκε ο 17χρονος στην κα. ανακρίτρια μετά από ακρόασή μας και από τον κ. Εισαγγελέα. Η ομόφωνη απόφαση και των δύο ήταν να αφεθεί ελεύθερος με τον μόνο περιοριστικό όρο της μη επικοινωνίας με την καταγγέλλουσα, στον οποίο άλλωστε είχαμε συναινέσει και εμείς οι ίδιοι. Το είχαμε δηλώσει ευθέως. Ο ίδιος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν ένα πρωτόγνωρο και σοκαριστικό γεγονός για τον ίδιο. Από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι δεν έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα. Άλλωστε η κατηγορία δεν είναι η βασική μορφή του βιασμού, αλλά χωρίς τη συναίνεση της παθούσης. Βεβαίως ο ίδιος λέει πως ό,τι έγινε έγινε με την συναίνεση της καταγγέλλουσας. Θα προσπαθήσει να συνέλθει ψυχολογικά και να δούμε τα επόμενα βήματα».

Σύμφωνα με το δικηγόρο του στην ιατροδικαστική εξέταση δεν υπάρχει «κάποιο εύρημα κακώσεων ή κάποιο άλλο στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ της πράξης για την οποία κατηγορείται ο 17χρονος».

Ο κ. Σιμόπουλος προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι στο σπίτι βρισκόταν οι γονείς του κατηγορούμενου και άλλα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι δε θα μπορούσε να τελεστεί η πράξη για την οποία κατηγορείται.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει μια πράξη τέτοιας βαρύτητας χωρίς να αντιληφθεί κάποιος το παραμικρό. Ο 17χρονος δηλώνει από την πρώτη στιγμή την αθωότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το thesstoday, την Δευτέρα η 18χρονη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του νεαρού για ασελγείς πράξεις σε βάρος της, δίχως τη συναίνεσή της κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου πάρτι. Η κοπέλα, σε άσχημη κατάσταση, υποστήριξε ότι ο 17χρονος την απομόνωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ