Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου – Ελεύθεροι αφέθηκαν πατέρας και γιος

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου 15χρονος φέρεται να σκότωσε κατά λάθος έναν συνομήλικο παιδικό του φίλο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η εισαγγελέας ζήτησε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 56χρονος πατέρας του δράστη και ο ίδιος, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Ο 15χρονος που κρατούσε την καραμπίνα αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο πατέρας του για πλημμελή φύλαξη όπλου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πρόκειται για δύο παιδιά που μεγάλωσαν μαζί από το δημοτικό, κουβαλώντας έναν πολύ ισχυρό δεσμό φιλίας. Τη στιγμή του συμβάντος οι γονείς του 15χρονου ήταν στη δουλειά και έμαθαν για το περιστατικό από τους γείτονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί βρίσκονταν στο σπίτι του 15χρονου, που πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, στην οδό Ακρίτα 53.

Την ώρα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, ο συνομήλικος φίλος του, έδειξε τις καραμπίνες του πατέρα του στον άτυχο νεαρό, και φέρεται να εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Στην αρχή ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα κατά πληροφορίες παραδέχθηκε το γεγονός και συνελήφθη μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.

Οι γιατροί πάλευαν επί 1,5 ώρα να επαναφέρουν στην ζωή τον άτυχο 15χρονο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ