Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών ηλικίας… 13 ετών—Η επεισοδιακή καταδίωξη και η αποκάλυψη 17χρονης φίλης του

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι αναζητείται ένας 13χρονος ο οποίος φέρεται να οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 13χρονος διακινητής επρόκειτο να εισπράξει το ποσό των 350 ευρώ για να πραγματοποιήσει δρομολόγιο από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποκάλυψε η 17χρονη φίλη του, η οποία συνελήφθη ως συνοδηγός του συγκεκριμένου οχήματος και απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή.

Η 17χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη υπό τον όρο της ανάθεσης της επιμέλειάς της σε επιμελητή ανηλίκων, ενώ ο οδηγός αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, αφού κατάφερε να διαφύγει.

Το χρονικό

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείτο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδιων της Ανάληψης, εντοπίστηκε να μεταφέρει τρεις μετανάστες από τη Συρία. Παρά το σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί για να σταματήσει για έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Τελικά, το όχημα προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας εκ των διακινούμενων.

Η 17χρονη συνελήφθη επιτόπου, ενώ ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Κατά την απολογία της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανήλικη κατηγορούμενη υπέδειξε ως οδηγό τον 13χρονο φίλο της, λέγοντας ότι πείστηκε από δύο μετανάστες να κάνει την μεταφορά έναντι χρηματική αμοιβής.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε κάτι για την μεταφορά, ενώ το όχημα που χρησιμοποιήθηκε -όπως είπε- ανήκει στην θεία της και το αφαίρεσαν χωρίς τη συναίνεσή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ