Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη το 2018 – “Νιώθω αηδία”

Στα δικαστήρια βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, για την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης που δέχτηκε στις 19 Μαΐου του 2018.

Τελικά η εκδίκαση πήρε αναβολή για τις 26 Μαΐου σύμφωνα με το thesstoday.gr.  Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του μετά το μπαράζ αναβολών της εκδίκασης της υπόθεσης αναφέρθηκε στην επίγευση που του άφησε η τρομακτική επίθεση που δέχτηκε, ενώ δήλωσε πως αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν εκλείψει.

«Άμα δεν έρθεις υπάρχει πρόστιμο. Μικρό αλλά είναι πρόστιμο. Και στα δικαστήρια πρέπει να σέβεσαι. Δεν ξέρω αν παραγράφεται το αδίκημα», ανέφερε σχετικά με την παρουσία του σε κάθε δικάσιμο.

Σε ερώτηση μάλιστα αναφορικά με το τι του έμεινε από εκείνη την επίθεση ο πρώην δήμαρχος απάντησε στοχευμένα και με μια κουβέντα: «Αηδία για τη συμπεριφορά».

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έφτασε στο δικαστικό μέγαρο λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε πάρει αναβολή στις 7 Οκτωβρίου, όπου ο κ. Μπουτάρης είχε δηλώσει μετά του δικηγόρου του παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας.

Η εκδίκαση αφορά σε δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Το χρονικό της επίθεσης εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος δέχθηκε άγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έδινε το παρών στην κοινή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Μάιο του 2018.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και μετά την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, είχε μεταβεί στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας όπου σημειώθηκε η επίθεση από κουκουλοφόρους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ