ΣΤΑΣΥ: Δεν συνδέεται το δυστύχημα με τις καταγγελίες για προβλήματα στη λοκομοτίβα τον περασμένο Αύγουστο

Στις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρου Ρεβύθη ότι η λοκομοτίβα που κόστισε τη ζωή στον 41χρονο εργοδηγό είχε εκτροχιαστεί και τον περασμένο Αύγουστο, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας.

Όπως είπε ο κ. Χαιρέτας μιλώντας στην ΕΡΤ1, πρώτη φορά βλέπει και ο ίδιος τις φωτογραφίες από τον εκτροχιασμό το καλοκαίρι.

«Το γεγονός αυτό που καταγγέλλεται διερευνήθηκε και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα πέδησης. Είναι ανυπόστατη η καταγγελία. Το γεγονός που καταγγέλλεται δεν έχει καμία σχέση με το τραγικό γεγονός», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ.

ΗΣΑΠ- δυστύχημα

Τόνισε ότι η έρευνα για το δυστύχημα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ότι είναι επιθυμία και της ΣΤΑΣΥ να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια.

Ο κ. Χαιρέτας σε ό, τι αφορά τη διερεύνηση ανέφερε επίσης  ότι θα τοποθετηθεί και ανεξάρτητο μέλος στην επιτροπή έρευνας. Επανέλαβε ωστόσο ότι το θέμα αφορά κυρίως στην εταιρεία και τις αρχές που πρέπει να το ερευνήσουν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η διοίκηση είναι μαζί με την οικογένεια του εργαζομένου που έχασε τη ζωή του και αναζητεί απαντήσεις .Για τα θέματα συντήρησης του μηχανήματος έργου, ευθύνεται η γερμανική εταιρεία που έχει αναλάβει , μετά από διαγωνισμό  αυστηρών προδιαγραφών.

Για τη θέση των εργαζομένων ότι την εργασία λείανσης,  δεν θα έπρεπε να την έχουν αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία αλλά η ίδια η ΣΤΑΣΥ, ο κ. Χαιρέτας , σχολίασε επίσης ότι, είναι ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών που είχε καθυστερήσει πολύ και ακολουθήθηκαν  όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έλεγχοι πριν από την κύρωση της σύμβασης με την εταιρεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ