Θεσσαλία: Ο Στρατός απομακρύνει τα νεκρά ζώα και μοιράζει είδη πρώτης ανάγκης – ΒΙΝΤΕΟ

 

Θεσσαλία: «Ήταν οι σωτήρες των παιδιών μου» λέει η μητέρα του βρέφους που απεγκλώβισαν διασώστες της ΕΜΑΚ

Η πολυσχιδής δράση των Ενόπλων Δυνάμεων για την στήριξη των κατοίκων που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες του φαινομένου Daniel στην Θεσσαλία επικεντρώνεται σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μαρινάκης: Η ΝΔ στηρίζει τον Κώστα Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Αστήριχτος ο ισχυρισμός για το φράγμα Καράμπαλη

Ο ένας είναι η συγκρότηση και διάθεση κλιμακίων αποκομιδής των νεκρών ζώων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Το ΓΕΕΘΑ συγκρότησε ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ στη σχετική του ανακοίνωση, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συνδράμει στον σκοπό αυτό θα φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων. Ταυτόχρονα, μετά το πέρας κάθε αποστολής θα απολυμαίνονται στον έναν από τους συνολικά 5 σταθμούς που έχει στήσει ο λόχος πυρηνικού και βιολογικού πολέμου.

Θεσσαλία: Περισυλλογή νεκρών ζώων και από τις Ένοπλες Δυνάμεις – Η εντολή Μητσοτάκη

Παράλληλα, οι Ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το εθελοντικό έργο συγκέντρωσης και διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο διαθέτουν προς τους πολίτες των δοκιμαζόμενων περιοχών. Πρόκειται για είδη ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων τα οποία συγκεντρώνονται στο Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς και από εκεί προωθούνται στην περιφέρεια Θεσσαλίας για διανομή στους πλημμυροπαθείς.

Επιπλέον, από τις Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων συγκεντρώνονται εφόδια, τα οποία επίσης μεταφέρονται στην 1η Στρατιά και από εκεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ