Θεσσαλία: «Ήταν οι σωτήρες των παιδιών μου» λέει η μητέρα του βρέφους που απεγκλώβισαν διασώστες της ΕΜΑΚ

Το βίντεο με την διάσωση ενός βρέφους από διασώστες της ΕΜΑΚ, στη Θεσσαλία, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Το σπίτι της οικογένειας πλημμύρισε μετά την κακοκαιρία Daniel και χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους. Ένας διασώστης πήρε το μωράκι και με προσεκτικές κινήσεις το παρέδωσε στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Η εκπομπή LiveNews στο Mega, φιλοξένησε την οικογένεια, με την μητέρα του βρέφους να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους διασώστες.

«Ευτυχώς είμαστε καλά και ασφαλείς» είπε αρχικά η μητέρα του βρέφους, σημειώνοντας ότι αυτή την ώρα φιλοξενούνται από φιλικό τους ζευγάρι.

Μιλώντας για το πώς πλημμύρισε το σπίτι τους, η Βάσια Θεοδωροπούλου είπε: «Άρχισε από την Πέμπτη να πλημμυρίζει ο οικισμός. Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο το νερό. Την Παρασκευή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είπαμε με τον σύζυγο να το παλέψουμε. Ξυπνήσαμε το Σάββατο και το νερό σχεδόν είχε φτάσει στον πρώτο όροφο. Δεν το σκέφτηκα καν, κάλεσα την ΕΜΑΚ, ήρθαν αμέσως, πήραμε ό,τι προλάβαμε να πάρουμε και φύγαμε».

«Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα, να φύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σωτήρες μας, οι σωτήρες των παιδιών μου. Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς», τόνισε στη συνέχεια.

Περιέγραψε παράλληλα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό τους, όπου η στάθμη το υ νερού φτάνει τα 3,5 μέτρα, σύμφωνα με την μαρτυρία τους, και το σχολείο έχει καταστραφεί. «Αν δεν μπουν μηχανήματα άντλησης δεν πρόκειται να φύγουν αυτά τα νερά από μόνα τους», τόνισε η γυναίκα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ