«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Αναβλήθηκε η δίκη για “εισβολή” σε διαγωνιστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Αναβολή πήρε για τις 20 Ιανουαρίου η δίκη των 4 κατηγορουμένων, που το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης εμφανίστηκαν ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» σε διαγωνιστικό κέντρο της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ως όργανα της …”Συνταγματικής Αστυνομίας” και ζήτησαν την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζόμενων, ενώ εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test.

Η αναβολή της δικής

Η δίκη αναβλήθηκε για δεύτερη φορά από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Ήδη από την προηγούμενη αναβολή είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Σύμφωνα με όσα είπαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προχώρησαν στην ενέργεια τους αυτή, καθώς διαπίστωσαν ότι ένας κάδος βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test  ήταν εκτεθειμένος. Για τον λόγο αυτόν, ως ενδιαφερόμενοι πολίτες, ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

Οι ίδιοι κατηγορούνται για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.

Εκτός των άλλων, τους αποδίδεται και η κατηγορία ότι φορώντας καρτελάκια υπό τον τίτλο «Δελτίο Α120Σ», αυτό παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Άρθρου 120 του Συντάγματος», η οποία ακολουθεί ακραία ρητορική. Συγκεκριμένα η ομάδα αυτή, επικαλούμενη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, ισχυρίζεται ότι με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ